Deze 10 PlayStation 4 exclusives 2017 komen er nog aan!

Article
donderdag, 20 april 2017 om 13:40
xgn google image
Voor Sony is 2017 een goed jaar. Met games als Horizon Zero Dawn en Persona 5 vers achter de kiezen is het uitkijken naar de volgende game. Hier vind je de aankomende PlayStation 4 exclusives 2017. Deze games moet je echt in de gaten houden!
Deze lijst draait enkel om games die exclusief voor de PlayStation 4 zullen verschijnen. Geen console exclusives, geen Sony exclusives, maar rasechte PlayStation 4 exclusives. De games in deze lijst kun je alleen spelen als je een PS4 aangesloten hebt.
We kijken daarnaast vooruit naar wat 2017 ons te brengen heeft, dus verwacht geen The Last of Us Part 2 of Death Stranding in deze lijst. Die games mag je volgend jaar in top 10-lijstjes verwachten. Niet alle games in deze lijst hebben een vaste release, maar zullen naar verwachting wel uitkomen in 2017.
Check ook onze andere lijstjes met exclusieve games voor andere platformen!

10 PlayStation 4 exclusives 2017

Dreams

Dreams is een beetje een aparte titel. Deze game wordt gemaakt door Media Molecule, de studio achter de LittleBigPlanet games. Dromen creëren staat centraal in Dreams. Net als in de LittleBigPlanet games kunnen spelers zelf levels in elkaar zetten die gedeeld kunnen worden met de rest van de community.
De dromen kunnen zo gek zijn als spelers maar kunnen verzinnen. Je kunt hele games maken, maar ook kunstwerken, films of muziek en natuurlijk kun je ook voor combinaties daarvan kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dreams biedt een unieke speelervaring, die ofwel heel goed ofwel belabberd uit zal pakken.
Er is nog geen releasedatum voor Dreams, maar naar verwachting komt de game dit jaar nog uit exclusief voor de PlayStation 4.
109806

WiLD

Het is al een poosje stil rondom WiLD, maar de game is nog steeds in de maak bij Wild Sheep Studio. Deze game werd in 2014 voor het eerst getoond, maar zocht daarna niet vaak de spotlight op. Deze game laat zich kenmerken doordat je alle dieren in de wereld kunt overnemen. Of je nu een vogel of een muis wil zijn, het is mogelijk in WiLD.
Met kleine dieren kun je makkelijker rondsluipen om je tegenstanders te bespioneren. Grote dieren zijn dan weer handiger om jou te beschermen wanneer dat nodig is. De game speelt zich duizenden jaren geleden af waardoor je echt van de hulp van dieren afhankelijk bent om het goed te kunnen doen in de spelwereld.
Voor WiLD is er ook nog geen releasedatum bekend. Ook WiLD is exclusief voor de PlayStation 4 en zou dit jaar nog moeten uitkomen.
109807

Gran Turismo Sport

Gran Turismo Sport, in de volksmond ook wel GT Sport genoemd, is een racegame van ontwikkelaar Polyphony Digital. Volgens de studio moet GT Sport een nieuwe generatie Gran Turismo games inleiden. Onlangs konden we al aan de slag met de game in een beta.
Voor het eerst in de Gran Turismo games zullen er Porsche auto’s in de game zitten. Voorheen had Electronic Arts die licentie in handen. GT Sport zal verder aangevuld worden met online competities die officieel ondersteund worden door de F.I.A. Op deze manier probeert de racegame meer in het eSports wereldjes te komen.
Gran Turismo Sport zal in het laatste kwartaal van 2017 exclusief voor de PlayStation 4 uitkomen.
109808

Deep Down

Deep Down is al een aantal jaren in ontwikkeling bij Capcom. De game werd in eerste instantie aangekondigd als een free-to-play game die je ofwel in je eentje ofwel met drie vrienden kunt spelen. Ene paar jaar na de aankondiging werd bekendgemaakt dat de schaal van Deep Down ontzettend vergroot was en de game daarom nog wel even in ontwikkeling zou zijn.
Het verhaal van Deep Down zou zich afspelen in het jaar 2094. Het hoofdpersonage heeft de kracht om terug in de tijd te gaan als hij oude artefacten aanraakt. In de trailer van Deep Down zagen we hoe het karakter terug ging naar de Middeleeuwen en het daar opnam tegen een vuurspuwende draak. De dungeons in Deep Down worden ter plekke gegenereerd.
Deep Down heeft nog geen precieze releasedatum, maar zal exclusief voor de PlayStation 4 verschijnen.
109809

Detroit Become Human

Detroit Become Human is het volgende interactieve verhaal uit de geest van David Cage. Cage en zijn studio Quantic Dream kennen we van games als Heavy Rain en Beyond Two Souls. In Detroit Become Human speel je als meerdere karakters in een wereld waarin menselijke robots steeds meer kunnen. Het verhaal is gebaseerd op de notie dat de snelheid waarmee mensen leren niets is vergeleken met de snelheid van een computerbrein.
In de game is het belangrijk dat je goede keuzes maakt om zo tot het beste einde te komen. In de E3 trailer van een jaar geleden zagen we al hoe hetzelfde scenario steeds op een andere manier afgerond werd. Aan jou om te bepalen hoe ver je gaat om meer van de waarheid te achterhalen.
Er is nog geen releasedatum voor Detroit Become Human, maar zou in 2017 nog uit moeten komen exclusief voor de PlayStation 4.
109810

Uncharted The Lost Legacy

Uncharted The Lost Legacy is een losstaand verhaal in het welbekende Uncharted universum. Nathan Drake zal niet aanwezig zijn in deze game. In plaats van Drake speel je The Lost Legacy met Chloe. Chloe is op zoek naar de mythische Tusk of Ganesh in India en samen met Nadine is zij daar om de geheimen achter het artefact te onthullen.
Alle Uncharted games waren pareltjes van het hoogste niveau, dus het is interessant om te zien wat Naughty Dog gaat doen met dit losstaand verhaal. Deze stand-alone aanvulling op Uncharted 4 zal ongeveer 10 uur in beslag nemen. Als je de game bestelt krijg je er gratis de eerste Jak and Daxter game bij.
Uncharted The Lost Legacy zal vanaf 23 augustus te koop zijn voor 40 euro. Uiteraard verschijnt de game exclusief op de PlayStation 4.
109811

Days Gone

Een van de verrassingen tijden de E3 show van Sony in 2016 was Days Gone. In de game wordt je belaagd door honderden zombies. Met je motor maak je een weg door een post-apocalyptische wereld op zoek naar levensmiddelen. De hordes zombies staan je in de weg om een rustig leventje te kunnen leiden.
Days Gone kent een open wereld waardoor je helemaal op je eigen manier op avontuur kan gaan. Je kunt met stealth proberen zombies uit te schakelen en je kan alles in zicht overhoop knallen. Je kunt door een schuur gaan in de hoop de zombies daar kwijt te raken of je kunt op het dak klimmen om een beter overzicht te hebben. De keus ligt bij jou om te overleven in Days Gone.
Behalve een indicatie van 2017 is er nog geen precieze releasedatum voor deze PlayStation 4 exclusieve game.
109812

Crash Bandicoot N Sane Trilogy

Wie kent hem niet? De gekke bandicoot beleefde allerlei avonturen in een ver verleden op de eerste twee PlayStation consoles. De licentie kwam daarna bij Activision terecht, maar die wist nooit de magie van de oude games terug te brengen. Met de N Sane Trilogy kunnen we de eerste drie Crash Bandicoot games opnieuw spelen.
De collectie bevat Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back en Crash Bandicoot 3 Warped. Alle games zijn volledig geremasterd en zijn dan ook in de best mogelijke kwaliteit speelbaar op de technologie van tegenwoordig. Ook zit er een nieuw savesysteem in de platformer, waardoor je niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen als je de game weer opstart.
Crash Bandicoo N Sane Trilogy zal 30 juni exclusief uitkomen voor de PlayStation 4.
109813

Spider-Man

Spider-Man voor de PlayStation 4 is ontstaan door een samenwerking tussen Insomniac Games, de makers van Ratchet & Clank, Sony en Marvel. Marvel heeft er het volle vertrouwen in dat Insomniac een goede Spider-Man game kan maken, en legt dan ook de toekomst van de franchise in haar handen. Als Insomniac goed werk aflevert zal deze game omgetoverd worden in een complete franchise.
De game zal niet gebaseerd zijn op de Spider-Man Homecoming film die dit jaar uitkomt, maar zal zijn eigen verhaal gaan vertellen op een soort gelijke manier als de Batman Arkham games dat deden. De wereld zal een grote open wereld hebben waarin je naar hartenlust kunt rondslingeren als iedereens favoriete spinnenman.
Spider-Man heeft nog geen officiële release, maar verschijnt naar verwachting dit jaar nog exclusief voor de PlayStation 4.
109814

God of War

De God of War franchise is al jaren een favoriet bij de meeste PlayStation fans. Kratos heeft inmiddels alle denkbare Romeinse goden afgeslacht en voor zijn eerste volwaardige PS4 avontuur maakt hij dan ook een uitstapje. In de game zal de Noorse mythologie en diens goden centraal staan.
Tijdens de onthulling van de game zagen we al dat deze God of War anders in elkaar zou zitten dan voorgaande delen. Er wordt nog steeds flink gebeukt en gehakt, maar de game kent een open wereld waarin Kratos zijn eigen gang kan gaan. In de game heeft Kratos een zoontje die hij leert om te overleven.
Er zijn meerdere hint naar een 2017 release voor God of War, maar een precieze datum is er nog niet bekend. God of War verschijnt exclusief voor de PlayStation 4.

Populair Nieuws