5 Far Harbor tips om zoveel mogelijk uit de Fallout 4 DLC te halen

Article
woensdag, 25 mei 2016 om 15:39
xgn google image
Fallout 4 heeft onlangs een compleet nieuw eiland gekregen, namelijk Far Harbor. Dit is de grootste toevoeging tot nu toe in een Bethesda game, dus urenlang plezier staat op je te wachten. Maar hoe haal je nou het meeste uit de content? Wij helpen je op weg met 5 Far Harbor tips!
In de Fallout 4 Far Harbor content haal je je detective jas van de kapstok om op onderzoek uit te gaan. Via Valentine’s Detective Agency krijg je namelijk de vraag om iemands dochter op te sporen. Die is ineens verdwenen en blijkt op een eiland te zitten genaamd Far Harbor.
Far Harbor tips

5. Zorg voor beschermende kleding

Dit is een mistig, spookachtig en vooral mooi eiland vol nieuwe ‘mensen’, missies en natuurlijk het nodige aan gevaar. Net als in Commonwealth is op het eiland een nucleaire aanval geweest, alleen op het eiland is de straling veel duidelijker aanwezig. De mist op het eiland is radioactief, het water is radioactief en zo nog veel meer.
Neem daarom voordat je naar Far Harbor vertrekt sowieso een Hazmat Suit mee. Dit pak biedt misschien niet de beste bescherming, maar houdt wel het gevaarlijkste element in het begin tegen: de straling die constant je geigerteller op tilt laat slaan. Later in de game kom je vanzelf nieuwe dingen tegen die weer betere bescherming bieden.
En ach, trek ook maar gelijk en Power Armor aan als je toch bezig bent.
91661

4. Zorg voor een gevarieerd arsenaal

Nou, nu ben je in ieder geval goed gekleed voor je avontuur. Alleen je bent nog niet helemaal klaar. Je kleding is slechts de helft van je voorbereiding. Het is net als bij een feestje, je kleding kan wel leuk zijn, maar zonder accessoires kom je nergens. Die accessoires? Je wapens natuurlijk! Far Harbor biedt niet alleen nieuwe vijanden, maar ook wat andere features.
Er zijn namelijk ook weer genoeg legenadarische vijanden die ook nu weer muteren op een bepaald punt. En dan hebben ze ineens een bijzonder hoge weerstand voor dat ene wapen. Goed dat jij dan nog tien andere wapens in je broekzak hebt! Natuurlijk kun je op Far Harbor zelf ook genoeg nieuwe wapens vinden zoals het harpoengeweer en de vleeshaak.
91662

3. De wandelpaden zijn voor losers

Als je dan eenmaal bepakt en bezakt op het eiland aankomt, merk je al snel dat het één groot nationaal park is, omringd door wat vissersdorpjes. Een hele mooie omgeving wacht dan ook op je, afgezien van de mist, de straling en levensgevaarlijke monsters.
En normaal gesproken moet je natuurlijk op de wandelpaden blijven, maar komop, dat is toch voor losers? Er zijn geen regels meer in deze postapocalyptische wereld en natuurlijk is er in de wildernis veel meer te beleven dan op de wandelpaden! En wie weet vind je nog wel ergens een verborgen Vault of een van de unieke Vim! Power Armors.
91663 1

2. Neem Nick Valentine mee

Natuurlijk begin je je missie met de aanwezigheid van Nick Valentine. Hij is immers de detective achter Valentine’s Detective Agency, waar de missie vandaan komt. Je hebt hem nodig om de missie te beginnen, maar ook op Far Harbor is hij eigenlijk onmisbaar. Je zou het misschien niet zeggen van de versleten knakker, maar hij zorgt voor veel opties.
Valentine kent namelijk wat bewoners van Far Harbor en daardoor speel jij weer nieuwe dialoogopties vrij als je hem meesleept. We snappen best dat je je monsterlijke robot uit de Automatron content mee wil nemen, maar geloof ons. Neem Nick nou maar mee. Dan doet hij ook nog wat. Daarnaast helpt het je ook enorm als je Charisma flink hoog is.
91664

1. Denk na voordat je keuzes maakt en speel alle zijmissies

In de basis van Fallout 4 maakte het niet zo heel veel uit wat je deed. Je kon alle lid worden van alle facties en missies doen zonder al te veel zorgen. Maar in Far Harbor is dat wel anders. Je krijgt missies toebedeeld waarbij gespreksopties en andere keuzes het verloop van je verblijf drastisch kunnen beïnvloeden. Denk dus na voordat je een keuze maakt.
Het spelen van alle zijmissies helpt je hier prima bij. Als je op Far Harbor aankomt krijg je in het begin de alleen hoofdverhaallijn voor je kiezen, maar al heel snel ontstaan er aftakkingen naar sidemissions. Als je deze missies krijgt, doe deze dan eerst, voordat je met de hoofdmissie verder gaat.
Dit geeft je veel meer inzicht in alles wat er speelt op het eiland en zorgt ervoor dat je niet verrast wordt. Far Harbor kent namelijk nogal wat geheimen! De Fallout 4 Far Harbor DLC is intussen te downloaden en wij beloonden de content met een dikke 8.5 in de review.

Populair Nieuws