Halo 5 Arena preview - Typische Halo multiplayer

  Het ultieme rood versus blauw: Team Slayer, Capture The Flag en andere klassieke modi komen in multiplayermodus Arena aan bod. XGN is in Londen aan de slag gegaan met Halo 5 Guardians, waar ook een korte speelsessie Arena bij hoorde. Alles over de gameplay lees je in deze Halo 5 Arena preview!

  De multiplayer van Halo 5 Guardians is onderverdeeld in twee overkoepelende modi: Warzone en Arena. Waar Warzone eigenlijk gelijkstaat aan chaos, is Arena de meer strakgetrokken en serieuze multiplayer, en waar Warzone veel vernieuwingen brengt, is Arena de modus die meer teruggrijpt op de klassieke multiplayer van Halo. Denk hierbij aan bekende modi als Slayer en Capture the Flag.

  In Arena speel je free-for-all of tegen elkaar in teams, waarbij geheel à la Halo de iconische kleuren rood en blauw de hoofdrol spelen. Eigenlijk kan je met Arena alle kanten op, aangezien het een plek is waar allerlei verschillende modi samenkomen.

  halo 5 arena preview

  Verschillende spelmodi binnen Arena

  Arena is namelijk de overkoepelende modus, maar binnen Arena zelf kan je uit verschillende spelmodi kiezen. In Arena komen klassieke modi zoals Slayer en Capture The Flag aan bod, maar ook nieuwe modi waaronder Breakout zijn te spelen.

  Breakout is een 4v4 eliminatiemodus waarbij het ene team het vijandige team zo snel mogelijk uit moet schakelen. Deze modus bevat geen respawn-optie, dus wanneer je het loodje legt ben je dood tot aan het begin van de volgende ronde. Het tempo van Breakout ligt daarom erg hoog, en het tijdslimiet per ronde ligt op slechts twee minuten. Meestal wordt dit limiet bij lange na niet gehaald, omdat een heel team bijvoorbeeld al is uitgeroeid na minder dan één minuut.

  De Slayer modus gaat weer lekker vertrouwd in zijn werk. We kennen deze modus natuurlijk al van voorgaande Halo-games, en eigenlijk verandert er in Halo 5 niet veel. Ook de welbekende modus Capture The Flag was speelbaar in Arena.

  Dit zijn de drie modi die gespeeld zijn tijdens de preview. Over welke andere spelmodi Arena precies zal beschikken, is nog niet bekend. Wel laat ontwikkelaar 343 Industries weten dat sommige klassieke favoriete Halo multiplayermodi hun terugkeer zullen maken in Arena.

  halo 5 arena preview

  Arena en eSports

  De nadruk van de Arena modus ligt op de meer serieuze multiplayer, in tegenstelling tot de hectische gameplay van Warzone. Arena is eigenlijk gemaakt met eSports in het achterhoofd, en is dan ook een perfecte modus voor eSports toernooien. eSports en Halo gaan natuurlijk al jarenlang hand in hand, denk maar aan de verschillende Halo toernooien zoals de Halo Championship Series.

  Halo Championship Series is de officiële Halo eSports competitie, gemaakt om zowel professionals, fans en kijkers een eSports ervaring van hoge kwaliteit te bieden. Teams strijden wekelijks tegen elkaar in eSports Live toernooien, met als doel Halo Championship Series (HCS) punten te verdienen. Aan het einde van het seizoen wordt het team met de meeste HCS punten uitgenodigd om deel te nemen aan de HCS seizoensfinale.

  Een goed voorbeeld van de invloed van eSports in de multiplayer van Halo 5, is de nieuwe Spectator Mode. Dit is in essentie een vervanging van de bekende Theater modus, maar dan live. Spelers kunnen via de Spectator modus andere potjes volgen en bekijken, terwijl ze gespeeld worden.

  halo 5 arena preview

  Halo 5 Arena preview – Strakke, serieuze multiplayer

  Arena betekent dus vooral een terugkeer van de vertrouwde Halo multiplayer. Heb je even genoeg van de chaos in Warzone en knal je liever even een potje Slayer overhoop? Arena biedt genoeg mogelijkheden en spelmodi om jezelf uren in te verliezen.

  Arena is niet alleen maar oude meuk: ook nieuwe modi zijn aan de multiplayer toegevoegd, zoals de eliminatiemodus Breakout. De strakke gameplay maakt Arena bovendien een topper voor de eSports.

  Halo 5 Guardians komt op 27 oktober uit voor de Xbox One.

  Halo 5: Guardians

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.