Uncharted 4 Gameplay - De nieuwe elementen in kaart gebracht

Article
donderdag, 05 mei 2016 om 9:06
xgn google image
Uncharted 4 is er dan eindelijk. We mogen voor de laatste keer met Nathan Drake op zoek naar een onwaarschijnlijk dikke schat. Maar Naughty Dog laat ons dit laatste avontuur niet beleven zonden nieuwe gameplay elementen. Uncharted 4 barst van de nieuwe dingen en die brengen wij voor je in kaart in deze Uncharted 4 gameplay special.
In Uncharted 4 ga je weer op pad met Nathan Drake. Hij heeft al van alles gedaan en ontdekt in de eerdere drie delen, maar dit is volgens Naughty Dog dan toch echt zijn laatste avontuur, A Thief’s End. Maar dit is niet alleen Nathans laatste avontuur, het is ook zijn eerste avontuur dat speciaal ontwikkeld is voor de PlayStation 4.
En dat brengt mogelijkheden met zich mee voor Naughty Dog. Onder andere in de vorm van een flink aantal nieuwe Uncharted 4 gameplay elementen. En zoals het een goede avonturier betaamt hebben wij die voor je in kaart gebracht.
Uncharted 4 gameplay

8. Teamwork is veel belangrijker

In Uncharted ging je al vaker met een metgezel op pad. Soms bracht dit een ook stukje teamwork met zich mee. Natuurlijk is dat in Uncharted 4 niet anders, maar nu heeft Naughty Dog er een schepje bovenop gedaan.
Naast het samen openen van deuren of elkaar helpen om je door een blokkade te wurmen moet je nu echt een beetje op elkaar letten. Je zult bij sommige puzzels flink samen moeten werken met Sam, maar ook wel eens op hem moeten wachten.
Je deelt namelijk een deel van je uitrusting met Sam. Soms zal hij het voortouw nemen, maar in andere gevallen ga jij voorop. In beide gevallen is het belangrijk om samen te werken. Dit zul je vooral in het begin van de game merken, maar later komt het jammer genoeg wat minder vaak voorbij.
90514

7. Nieuwe snufjes

Een compleet nieuw Uncharted 4 gameplay element in de franchise is de grappling hook. Waar je voorheen altijd te maken kreeg met redelijk doorkruisbaar gebied, kom je nu ook stukken tegen waar je niet zomaar door kunt. En daarvoor is de grappling hook, die we al eerder in games als Tomb Raider zagen, aan de game toegevoegd.
Dit hulpmiddel laat Nathan en Sam verder klauteren en slingeren op zoek naar hun doel, maar dat is nog niet alles. De haak kan namelijk ook gebruikt worden om blokkades op te heffen en last but not least om vijanden te grijpen. Dit laatste is vooral handig in de multiplayer van Uncharted 4.
Maar de grappling hook is niet het enige nieuwe klauterwerktuig van Drake. Onderweg vind je namelijk ook nog een piraat die duidelijk gefaald heeft in zijn klimtocht. Om te voorkomen dat Nathan hetzelfde overkomt, pak je zijn werktuig af: een eenvoudige versie van een piton.
Hiermee kun je vervolgens op plekken klimmen waar de muur wat brosser is door de pin erin te rammen. En die ga je natuurlijk veelvuldig nodig hebben, gezien je je in allerlei afbrokkelende ruïnes bevindt.
90515

6. Gevechten zijn interactiever

Natuurlijk kom je in Uncharted 4 weer een heleboel tegenstand tegen. En dat leidt tot vuurgevechten, maar zeker ook tot genoeg vuistgevechten. En juist tijdens die gevechten merk je al heel snel een nieuw element. Vijanden zullen je, net als in vorige delen, verrot proberen te slaan en je daarbij ook weer vastgrijpen. En juist in dat laatste is het nieuwe element de vinden.
De vijanden pakken nu namelijk ook je maatjes vast. In het dat geval zul jij ze moeten helpen voordat ze slaag krijgen. Als je dat niet doet krijgen ze een paar klappen van een andere tegenstander. Maar je vrienden kunnen er zelf ook wat van. Ze houden de tegenstander in de houdgreep en als jij dan aanvalt dan kun je meestal een toffe finisher uitvoeren.
Zo nu en dan zul je ook een vijand met een vette move afmaken als je niet vastgepakt bent. Een toffe toevoeging aan de Uncharted 4 gameplay.
90516

5. Nieuwe dialoogopties

Nathan krijgt tijdens zijn avontuur natuurlijk weer te maken met veel vrienden en bekenden en daar moet mee gepraat worden. In de vorige delen ging dit helemaal vanzelf, maar in Uncharted 4 is dat niet altijd zo.
Natuurlijk zitten Nathan, Sam en Sully niet verlegen om scherpe opmerkingen, maar de gesprekken gaan dieper dan dat. Tussendoor krijg je namelijk ook af en toe de kans om een extra dialoog aan te gaan die wat meer diepte aan de karakters toevoegt.
Maar dat is nog niet alles. Je krijgt daarnaast te maken met dialoogopties waaruit je moet kiezen. Zo kun je zelf de uitkomst van een gesprek bepalen, tenminste, tot op zekere hoogte. Een hele toffe aanvulling aan de game!
90517

4. Stealth gameplay veel uitgebreider

Een andere echt hele toffe toevoeging aan Uncharted 4 komt in het stealth gedeelte voorbij. Waar je eerst alleen achter, onder of op voorwerpen verstopt kon zitten, kun je je nu ook verschuilen in hoog gras. Sterker nog, vijanden die je daar stilletjes omlegt zijn gelijk verstopt. Handig!
En als je je dan verstopt is het handig als je weet waar de vijand is. Ook daar heeft Naughty Dog aan gedacht. Je kunt namelijk tegenstanders markeren zodat ze zichtbaar blijven. Je ziet dan een witte schim van de vijand net als in The Last of Us het geval was.
Het toffe is dat binnen de Uncharted 4 gameplay ook Sully en Sam vijanden voor je markeren. Ze doen dit alleen niet bij alle vijanden, dus je moet blijven opletten!
90518

3. Uncharted 4 gameplay brengt je het echte ontdekken

Dat opletten komt ook behoorlijk van pas als je even niet met vijanden te maken hebt. Uncharted 4 kent namelijk enorme omgevingen waarin je naar hartelust rond kunt banjeren. Hier komt de extra kracht van de PlayStation 4 echt naar voren en je kunt zien dat Naughty Dog alles uit de kast getrokken heeft om het laatste avontuur van Drake zijn beste avontuur te maken.
Waar in de vorige delen de omgevingen wel groots aandeden, was de gameplay vaak redelijk lineair. Je wist meestal precies waar je heen moest. Maar dit keer zijn er naast de lineaire (die overigens helemaal niet lineair aanvoelen) stukken ook nog talloze omgevingen waar je zomaar een half uur rond kunt rennen.
Natuurlijk zijn er dan ook allerlei extra dingen te vinden zoals de befaamde schatten die de game rijk is. En dat doet de Uncharted 4 gameplay echt goed. De wereld van Uncharted 4 is gigantisch!
90519

2. Scheuren in een Jeep en bootje varen

Gelukkig hoef je niet alles te voet te doen, maar krijg je ook stukken waarbij je in een Jeep rondscheurt. Dit is op zich niet nieuw, maar wel het in- en uitstappen wat nu mogelijk is. Je kunt daardoor lekker vrijuit rondscheuren en bij een interessante plek even uitstappen om wat te voet te verkennen.
Drake en zijn team klagen wel regelmatig over de vering van de huurauto, maar gelukkig is er gekozen voor een takel. Die heb je namelijk vaak genoeg nodig om verder te kunnen of een bijzondere plek te bereiken. En je kunt natuurlijk wel raden wie dan de auto uit mag om de takel even vast te maken aan iets stevigs.
Maar een Jeep is niet het enige wat je in Uncharted 4 mag besturen. Je kunt ook aan de slag met een boot. Het gaat tenslotte om een piratenschat, dus het is vrij logisch dat je het water moet doorkruisen. Het varen is best leuk voor de afwisseling binnen de Uncharted 4 gameplay, zeker ook omdat je een groot stuk vrijheid hebt op het water.
90520 1

1. Multiplayer veel uitgebreider

Uncharted kent al een paar delen een multiplayer. En natuurlijk kun je nu ook weer naar hartelust met of tegen elkaar spelen. Naughty Dog heeft ook deze modi niet ongeroerd gelaten en ons verwend met een heleboel nieuwe Uncharted 4 gameplay elementen voor het online gedeelte van de game.
Zo is er nu een systeem in de game aanwezig waarmee je geld verdient. Alles wat je doet zorgt voor inkomsten en die heb je hard nodig om je spullen te upgraden, nieuwe wapens te kopen en diverse dingen vrij te spelen. Besteed je zuurverdiende centen wel verstandig, want eens uitgegeven is uitgegeven.
Je kunt met je geld onder andere mysticals zoals The Wrath of El Dorado, die allesverwoestende geesten door het level stuurt, en Indra's Eternity, die tegenstanders vertraagt. Erg handig om de wedstrijd wat naar je hand te zetten! Daarnaast kun je Sidekicks vrijspelen zoals een Sniper of een Brute. Deze zorgen natuurlijk voor wat extra kills en daarmee ook gelijk voor wat extra inkomen.
Op deze elementen gaan we wat dieper in in onze Uncharted 4 multiplayer special, waarin je een hele serie tips kunt vinden om snel de overhand te krijgen.
90521

Bonus: Photo Modus

Een laatste toevoeging die we willen noemen in deze special is niet echt een gameplay element. Maar het is wel een hele leuke toevoeging aan de game. We hebben het over de Photo Modus. Natuurlijk is het tof om de vele mooie plekken die Uncharted 4 je biedt vast te leggen met de screen capture mogelijkheden die de PlayStation 4 heeft, maar deze modus biedt meer.
Je kunt zoomen, de camera draaien, mensen verbergen, een leuk effect aan je kiekje geven en natuurlijk hoort er dan ook een leuk lijstje omheen. Je leest meer over deze modus in onze Uncharted 4 screenshot special!
Uncharted 4 is vanaf 10 mei te koop, natuurlijk exclusief voor de PlayStation 4. Ons oordeel lees je alvast in de Uncharted 4 review. De game zelf is natuurlijk nog te pre-orderen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties