Overwatch heroes - Top tips voor de zes tanks

Article
zondag, 21 mei 2017 om 12:08
xgn google image
Overwatch is een immens populair spel met meer dan 25 miljoen spelers. Kun jij al een beetje rondkomen met misschien wel de belangrijkste rol in het team, de tank? Als het antwoord hierop 'nee' is, dan kun je hier tips lezen om beter te worden met de zes tank Overwatch heroes!
Er zijn in in Overwatch (op dit moment) zes tanks die speelbaar zijn. Deze tanks hebben allemaal andere specificaties en vaardigheden. Wij zullen de heroes stuk voor stuk afgaan en jou wat waardevolle tips geven om beter te worden met die tank.
Een kleine algemene tip als je wilt oefenen, is eventjes een aantal arcade rondes te spelen met als modifier 'no cooldown'. Overwatch lijkt hierdoor een ontzettend hectisch spel, maar omdat je al je vaardigheden zonder vertraging of wachten kan gebruiken, zie je directer en duidelijker wat het effect is van je vaardigheden.
We zullen in deze lijst beginnen met de minst populaire tank in Overwatch, en we eindigen bij de populairste tank in het spel.
overwatch heroes Orissa

6. Orisa

Deze nieuwe tank wordt ontzettend weinig gespeeld en dat is best jammer, want ze is één van de Overwatch heroes met erg interessante en bruikbare vaardigheden die in een potje veel invloed op de uitkomst kunnen hebben. Misschien kennen jullie haar gewoon nog niet zo goed? Dan zijn hier wat tips om beter te worden met Orisa.
Orisa's protective barrier is heel handig tegen aanvallen van de tegenstanders. Doordat het schild een vrij lage cooldown heeft kun je het schild met 900 HP snel weer heropbouwen. Het is een goed idee om er bijvoorbeeld eentje op de voorkant van de payload te zetten.
Gebruik haar vaardigheid fortify om 50% minder schade op te nemen. Met fortify kun je bijvoorbeeld de meer kwetsbare teamleden (zoals een Mercy) beschermen tegen het andere team. Als je fortify gebruikt kan je ook niet stunned worden. Dat betekent dat bijvoorbeeld McRee's flashbang geen effect zal hebben en zal je zien dat je zelfs Junkrats vallen kapot kunt maken door erover heen te lopen.
Haar vaardigheid halt lijkt vrij weinig te doen, maar als je halt goed gebruikt kan het aanzienlijke effecten hebben. Halt is een projectiel dat tegenstanders daar naar toe trekt. Zorg dat je halt nooit op de grond schiet, maar doe dit juist boven tegenstanders: zo worden ze omhoog getrokken en zorgt het ervoor dat ze niet goed kunnen richten.
Met halt kan je ook een Bastion uit positie trekken, en dat is zeer aan te raden om je team een kans te geven om bij een bepaald doel te komen. Overigens kun je tijdens halt gewoon blijven schieten met je Fusion Driver, oftewel Orisa's wapen.
Haar ultimate, supercharger is een soort totem waardoor elk teamgenoot versterkt wordt in zijn of haar aanval. Omdat Orisa de supercharger automatisch direct recht voor zich neerzet is het een goed idee de supercharger een beetje uit het zicht te zetten, anders is deze zo vernietigd. De supercharger kan zijn functie door muren uitvoeren, dus zal dit geen problemen opleveren bij diens bereik.
Als de tegenstander de supercharger ziet en probeert te vernietigen kan je erop gaan staan, zo raken ze vaak jou in plaats van de supercharger. Wel raden we je dan aan fortify ook te gebruiken.
110873

5. Winston

Winston is een olijke aap die eigenlijk niet zo vaak gekozen wordt in Overwatch. Dat is best jammer, want in veel situaties kan hij heel bruikbaar zijn.
Zijn schild is een ronde koepel die niet heel erg sterk is, maar wel een plek kan zijn waar spelers even de tijd hebben om veilig te schuilen. Je kan je koepel ook op de payload gooien. Winston is goed in het verlengen van controle van het punt door zijn koepel te gebruiken.
Verder kan Winston met zijn sprong aanval op moeilijk te bereiken plaatsen en bij moeilijk bereikbare vijanden komen. Probeer als Winston alleenstaande zwakke Overwatch heroes (zo als Widowmaker of Tracer) uit te schakelen met zo'n verrassende sprong. De taak van Winston is om de healers te elimineren. Spring in een gevecht, schakel snel de healer uit en spring weer terug.
Ook kan Winston door zijn sprong omhoog te richten eventjes tijdelijk bijna niet te raken zijn, dus gebruik dit om niet gepakt te worden op het punt!
Winston kan meerdere tegenstanders tegelijk aanvallen. Als hij in een groep mensen springt (wat overigens niet aan te raden is als je alleen bent) kan Winstons wapen schade aanrichten aan iedereen die op een redelijke afstand staat. Richten hoeft hier niet.
Winston's ultimate primal rage maakt van hem een bijna onverslaanbaar beest met krachtige slagen. Gebruik deze slagen om je tegenstanders van de map af te krijgen. Probeer dan ook je ultimate te bewaren totdat het andere team een beetje bij elkaar staat, en het liefste dicht bij een afgrond.
110875

4. Zarya

Deze stoere Russin is één van de ingewikkeldste Overwatch heroes om te spelen. Als je niet goed gebruik maakt van haar barrier vaardigheden zul je ook weinig schade toebrengen aan de vijand. Je laadt je particle cannon (haar wapen) namelijk op door het gebruik van deze beschermende bubbels. Hoe meer schade je opvangt met deze bubbels, hoe verder je wapen oplaadt.
Door het gebruik van de particle barrier kan je jezelf beschermen tegen 200 schade en oneindig veel splash schade. Probeer je barrier op jezelf in te zetten als er op je geschoten wordt. Ideaal gezien zou je een ultimate van een Junkrat of een D.Va kunnen incasseren.
De projected barrier werkt hetzelfde als de particle barrier, maar dan op je teamgenoten. Hier is timing misschien nog wel belangrijker omdat je natuurlijk niet precies weet wat je teamgenoten gaan doen. Probeer een chargende Reinhardt bijvoorbeeld aan het einde van zijn charge te raken. De projected barrier kan vanaf best een grote afstand aangezet worden, dus het is niet altijd nodig om te dichtbij te komen.
De korte afstand stralen uit haar particle cannon zijn ideaal voor gevechten van dichtbij, terwijl haar explosieve charges goed zijn om van een afstand gangetjes en passages te controleren.
Wat beginnende Zarya's misschien niet weten, is dat de explosieve charges die uit haar particle cannon komen gebruikt kunnen worden om op hogere plekken te komen. Richt naar de grond en schiet, en je zult zien dat je hoger zult springen dan normaal.
Zarya's ultimate is één van de sterkste ultimates in het spel, maar als deze niet goed gebruikt wordt is het niet zo nuttig. De graviton surge maakt een soort zwart gat waar iedereen van het team van de tegenstanders in gezogen wordt. Zorg dat, voordat je deze ultimate inzet, je het particle cannon hebt herladen en dat je wapen in ieder geval redelijk opgeladen is door het gebruik van barriers.
110876

3. Reinhardt

Deze Duitse boom van een vent is eigenlijk altijd een goede keuze in Overwatch, zolang je teamgenoten met je meewerken. Reinhardts grote schild met maar liefst 2000 HP is zijn belangrijkste wapen. Probeer het schild goed in te zetten: als er teamgenoten achter je staan en er op je geschoten wordt is het belangrijk dat je ze beschermt, maar het is niet nodig om onnodig schade aan je schild toe te brengen als niemand van je team in jouw buurt is.
Probeer je shield te gebruiken bij knelpunten waar er muren of grote objecten dicht in de buurt zijn. Zo kan je als je schild gebroken is, deze snel weer opladen terwijl je schuilt.
Een andere vaardigheid van Reinhardt is zijn charge. Hier stormt hij op een vijand af en kan hij die tijdelijk verlammen als hij een muur raakt aan het einde van de charge. Probeer alleen een charge te gebruiken als je precies weet waar je gaat landen, bijvoorbeeld door een muur die niet al te ver weg is. Als je dit verkeerd doet, kan het nog wel eens zo zijn dat je (in het ergste geval) van de map afvliegt.
Van de map af chargen is trouwens niet altijd het allerslechtste wat er kan gebeuren, als je daarmee bijvoorbeeld een ge-nanobooste (Ana's ultimate) Winston uit het spel kan nemen, is dat het wel waard.
Een andere vaardigheid van Reinhardt is de firestrike. Dit is een verticale strook van vuur die door schilden heen 100 schade toebrengt aan tegenstanders. Dit lijkt misschien niet zo veel, maar zorg ervoor dat je deze aanvallen wel gebruikt, je vult namelijk daarmee heel snel je ultimate meter op.
En terwijl we dan het dan toch over ultimates hebben, Reinhardts ultimate, earthshatter, kan veel betekenen voor het gevecht. Met earthshatter slaat hij zijn hamer neer op de grond, waardoor tegenstanders gevloerd op de grond liggen. Vaak zie je dat Reinhardts in het spel dit gebruiken om zoveel mogelijk tegenstanders tegelijk te raken met de grondstoot, maar dit is niet altijd het allerbeste idee.
Je kan de earthshatter namelijk ook gebruiken om een tegenstander uit te schakelen die met een ultimate of grote push binnenkomt (zoals een Soldier 76), gebruik je ultimate dus wijs.
110877

2. Roadhog

Roadhog is een Australische dikke schurk met een vervelende ketting aanval. Gepakt worden door zijn haak voelt vreselijk, maar een goed getimede haak naar iemand gooien en die persoon een bepaalde richting optrekken zorgt voor veel voldoening.
Omdat het systeem vernieuwd is trekt Roadhog de vijand niet naar zich toe, maar naar waar hij naartoe kijkt. Dit betekent dat je, nadat je een tegenstander aan de haak hebt geslagen, je nog kan omdraaien en de tegenstander op een andere plek kan laten eindigen. Dit geeft veel meer opties om mensen van de map af te krijgen. Zorg ervoor dat dit Overwatch heroes zijn die niet zo snel doodgaan, zoals Reinhardt of Zarya.
Als Roadhog moet je, net zoals bij andere karakters, echt focussen op headshots. In het geval van Roadhog is dit van nog groter belang dan normaal, want dit kan het verschil zijn tussen een geslaagde executie na een haakaanval, of een ontsnapping. Als een vijand meerdere keren ontsnapt kan dit significant zijn voor de uitkomst van de match.
Zijn healing ability genaamd take a breather werkt snel en herstelt voor Roadhog 300 schade. Deze vaardigheid is zelfs midden in gevechten goed te gebruiken. Je moet alleen oppassen dat in je buurt niet karakters zijn van het andere team die van dichtbij heel veel schade kunnen doen, zoals Reaper. Doe het in ieder geval op redelijke afstand van de tegenstander.
Zijn ultimate aanval whole hog doet niet per se heel veel schade, maar het zorgt er wel voor dat geraakte Overwatch heroes van de tegenstand naar achter gestoten worden. Net zoals met zijn haakaanval is het dus een goed idee om tegenstanders met deze aanval van de map af te duwen.
110878

1. D.Va

D.Va is de meest gebruikte tank in Overwatch en tevens één van de meest gebruikte Overwatch heroes in het spel. Dat is ook wel logisch, want deze Koreaanse tiener in een gigantisch mech pak kan heel veel schade aanrichten. Van dichtbij is D.Va het effectiefst, probeer dan ook echt dichtbij te komen met je boosters. Je kan D.Va bijvoorbeeld gebruiken om het schild van een Reinhardt te breken.
Achter je schild (defense matrix) kunnen ook teamgenoten staan, dus maak hier gebruik van. Als er een speler achter je schild staat die veel schade kan doen (zoals Soldier 76), kunnen jullie samen snel korte metten maken met vervelende turrets van Overwatch heroes als Bastion of Torbjörn.
D.Va's ultimate heet self destruct en hiermee wordt D.Va uit haar mech pak geworpen die dan ontploft. Dit kan nogal lastig te plannen zijn. De grootste truc is rustig te blijven en niet in paniek te raken. Probeer alleen maar je ultimate te gebruiken als het team van vijanden in gevecht is met je eigen team, zo komt het op een onverwacht moment, en zijn ze niet voorbereid om te schuilen.
D.Va is ontzettend mobiel dus neem het initiatief om naar je healer te gaan als je schade hebt opgelopen (vooral Mercy of Ana), zij kunnen je snel helen en zo laad je ook hun ultimates op. Je mobiliteit is ook goed te gebruiken om op plaatsen te komen waar vijanden je niet verwachten.
Als D.Va heel veel schade oploopt, wordt ze uit haar mech pak geworpen. Maar ook zonder haar pak kan ze behoorlijk wat schade aanrichten. Als je uit je pak geschoten wordt, probeer dan makkelijk te raken vijanden zoals Roadhog vanaf een grote afstand te raken. Als je twee patronen leegschiet op hem, zit je binnen de kortste keren weer terug in je pak en ben je klaar om er weer tegen aan te gaan.