Deze features willen we graag zien in GTA 6!

Article
vrijdag, 24 april 2020 om 16:30
gta v wallpaper 1f1582648624
De kans dat er geen GTA 6 komt is vrij klein, dus blikken we alvast vooruit naar wat voor dingen wij graag willen zien in GTA 6. Rockstar kan in ieder geval genoeg leren van de games die ze eerder gemaakt heeft.
Toch kan Rockstar meer dan alleen leren van eerdere games, ze pioniert al jaren innovatie in games. GTA 6 gaat daar waarschijnlijk ook geen uitzondering op zijn, dus is het ook wel leuk om alvast na te denken over mogelijke innovaties die Rockstar kan doen. We beginnen wel met iets wat Rockstar al jaren heel goed doet en wat we ook weer terug willen zien in GTA 6.

Terugkerende karakters

Geen GTA game is compleet zonder een paar terugkerende karakters. In GTA V kun je bijvoorbeeld Patrick McReary uit GTA IV voor je Heist Crew rekruteren. Het Ierse personage speelde een hele grote rol in het verhaal van GTA IV. Om hem vervolgens tegen te komen in Los Santos was dan ook voor vele fans een leuke bonus. In GTA 6 zou het dan ook wel tof zijn om iemand als Trevor weer tegen te komen. Of hij nou opdrachtgever is of dat hij gewoon een verschijning op de achtergrond is maakt niet zoveel uit, het zou sowieso leuk zijn.
Aangezien het gerucht dat we teruggaan naar Vice City best stevig staat, is het ook wel interessant om na te denken over welke karakters uit de oorspronkelijke Vice City kunnen terugkeren. Misschien een wat oudere Tommy Vercetti, die nog steeds de stad beheerst als een echte ouderwetse maffiabaas. Ze kunnen in ieder geval heel veel kanten op met het verhaal en met welke karakters ze terug willen laten keren.
ultimos rumores de gta 6 son todos ciertos 152443

Grotere wereld

Dit is nog wel een discussiepuntje. GTA V is namelijk al best wel groot, een nog grotere wereld in GTA 6 zou zeker nadelen kunnen hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan grote lege ruimtes waar niks te doen is of lange reizen zonder al te veel vermaak (looking at you Ghost Recon: Breakpoint). Toch is de kans vrij klein dat Rockstar de wereld van GTA 6 groter zou maken zonder er een doel bij te hebben. Een opzet zoals in San Andreas waarbij je drie steden aan elkaar verbind zou zeer interessant kunnen zijn.
Misschien dat Rockstar er wel voor kiest om Liberty City en Vice City met elkaar te verbinden. Het zou veel mogelijkheden bieden voor een diepgaand, uitgebreid verhaal. Dat de nieuwe consoles het aankunnen is ook wel duidelijk, de PS5 en Xbox Series X worden gemaakt voor het kunnen bieden van grotere, complexere werelden. Dat Rockstar daar maximaal van zou willen profiteren is niet ondenkbaar.
gta 5 cityf1586865209

Meer activiteiten in singleplayer

Een van de grootste problemen bij GTA V was dat je de game uitspeelde en vervolgens niet veel kon doen met al het geld wat je verzameld had. Het is te hopen dat GTA 6 in dat opzicht wat anders wordt. GTA Online zit boordevol content, het zou fijn zijn als gedeeltes van die content ook naar de offlineportie van de game zouden komen. Met Red Dead Redemption 2 lijkt Rockstar niet heel erg geleerd te hebben van haar fouten. Iets wat bij veel fans voor frustratie zorgt.
Daarom mag het best nog een keertje benoemd worden dat er wat meer activiteiten mogen komen in de singleplayer. Vooral om te kunnen genieten van al het zuurverdiende geld aan het einde van de game. GTA 6 zal er namelijk niet leuker op worden als je op het eind 100 miljoen hebt en er vervolgens niks mee kan. Sterker nog, dat wordt alleen maar frustrerend, zeker als je ziet dat Online volgepropt wordt met content. Wat natuurlijk fantastisch is, maar sommige mensen spelen liever offline en voor hun moet je ook wat beschikbaar maken.
gta v wallpaper 2f1582648765

Andere tijden

Rockstar heeft voorgaande delen van GTA in andere tijdsperiodes laten afspelen. Het zou interessant zijn als ze dat ook weer doet met GTA 6. Een Vice City in de jaren '70, '80 of '90 zou echt heel vet kunnen zijn. In het bijzonder omdat het Miami Vice gehalte dan best wel hoog ligt. Bijkomend voordeel is dat je heel veel nieuwe parodiën kan verwachten. Van de moderne tijd hebben we namelijk al best wel veel gezien. Zo zijn social media platforms en influencers al meermaals bekritiseert, misschien dat een wat oudere setting de franchise wat nieuw leven inblaast.
Toch zou het ook heel negatief zijn voor GTA 6. Het zou namelijk de deur sluiten voor de terugkeer van veel karakters. Trevor krijg je dan bijvoorbeeld niet te zien en Tommy Vercetti misschien ook niet. Dat zou dan ook wel weer teleurstellend zijn. Hiermee kom je dan ook gelijk op het probleem van het willen van dingen. Als je een keuze maakt offer je waarschijnlijk iets anders op. Beide dingen willen we natuurlijk zien, maar wat er daadwerkelijk gaat gebeuren weet momenteel alleen Rockstar.
gta v fietsf1580487615

Eén hoofdpersoon

Dit is misschien een verrassing, maar GTA 6 zou er goed aan doen om maar één hoofdpersoon te hebben. GTA V liet je natuurlijk wisselen tussen Trevor, Michael en Franklin. Het was een gedurfd idee en het werkte ook best goed, maar als er een les is die we kunnen trekken uit Red Dead Redemption 2 is dat een verhaal over één persoon je nog wat meer betrekt bij het verhaal. Daarom is het misschien ook een goed idee als GTA 6 terugkeert naar het hebben van één hoofdpersoon.
Het zou leuk zijn als je in GTA 6 weer heel dik of heel gespierd zou kunnen worden zoals CJ in San Andreas. Dat zou namelijk zorgen voor wat meer binding met dat ene karakter wat je speelt. Ongeacht wat Rockstar besluit wordt het gewoon een goede game. Toch, als je kan terugkeren naar je roots om een wat betere game neer te zetten, dan moet je dat zeker doen.
Dit artikel is op 18 mei 2020 bijgewerkt.