Xbox staat open voor andere stores op de console

News
woensdag, 27 maart 2024 om 11:30
xbox series x xbox series sf1628074558
Een nadeel van gamen op console is dat je voor digitale aankopen aangewezen bent op één store. Maar het kan zomaar zijn dat dat in de toekomst op Xbox anders is. Phil Spencer lijkt er in ieder geval voor open te staan.
De strategie van Xbox is aan het veranderen. Het bedrijf brengt bijvoorbeeld verschillende games die eerst Xbox-exclusives waren naar andere platforms. Uiteindelijk zouden zelfs bijna alle Xbox-games naar PS5 en Switch komen, zo wordt beweerd.
Maar Xbox-baas Phil Spencer staat er ook voor open om het omgekeerde te doen en andermans games toe te laten op de Xbox, zo vertelt hij aan Polygon. Dat zou dan gebeuren door andere stores, zoals de Epic Games Store en Itch.io toe te laten op de console. Dat zou volgens hem een vrijheid bieden waar spelers en ook console-makers van kunnen profiteren.

Meerdere stores zou logisch zijn voor Xbox

Het zou specifiek voor Microsoft ook geen gekke zet zijn, volgens Spencer. Het bedrijf heeft namelijk een lange geschiedenis als de maker van Windows. Op een Windows-PC is het niet meer dan logisch dat je zelf mag kiezen waar je games koopt en dat is wat Spencer betreft iets waardevols. Spencers ervaring op consoles voelt verdeelt over verschillende ecosystemen, terwijl hij zich op PC onderdeel voelt van een groter gaming-ecosysteem.
Xbox is momenteel veel bezig met het evalueren van de strategie. Dat komt volgens Spencer vooral door Gen Z. Voor die generatie is het volgens Spencer ongebruikelijk dat ze iets op maar één apparaat beschikbaar is en dat is iets waar Xbox zich op aan moet passen.