Verstappen zet Hamilton op zijn plaats na opvallende uitspraak

News
vrijdag, 15 september 2023 om 9:30
max verstappen gp singapore 2023f1694762751
Lewis Hamilton maakte in Monza een paar opvallende uitspraken. Max Verstappen zet Hamilton nu weer op zijn plaats, met een gevatte opmerking.
Max Verstappen heeft nu al tien races op rij gewonnen en vaak zit er een groot gat tussen de Nederlander en Sergio Perez in de kwalificatie en race. Volgens Lewis Hamilton is dat een stuk makkelijker voor Verstappen, omdat zijn teamgenoten allemaal beter zijn dan die van zijn concurrent.
De zevenvoudig wereldkampioen kwam eerder al onder vuur te liggen door de uitspraak. Niet alleen omdat het degenererend is tegen de (voormalige) teamgenoten van Verstappen, maar ook omdat het neerbuigend is tegenover zijn concurrent. Verstappen heeft er tijdens de persconferentie in Singapore er nu ook op gereageerd.

“Het is niet aardig van Hamilton richting de teamgenoten die ik heb gehad, maar het is wel ironisch dat na dat interview van hem in Monza veel van mijn teamgenoten voor hem zaten in de kwalificatie. Ik ben niet gefocust op anderen, maar op mijn eigen prestaties. Ik heb respect voor de dominantie van anderen en voor de titels van Lewis in het verleden. Het hoeft in mijn optiek niet te gaan over de teamgenoten van anderen. Het gaat om je eigen prestaties.”

Meer kritiek op Mercedes

Hamilton was niet de enige man bij Mercedes die in Monza met een opvallende uitspraak kwam. Na afloop van de race zei teambaas Toto Wolff namelijk dat het record van Verstappen alleen voor Wikipedia is en dat ‘niemand dat leest’. Verstappen heeft voornamelijk een tip voor Wolff, namelijk op zijn eigen team te concentreren.