Veiling zeldzame Zelda-game levert meer dan een ton op

News
maandag, 05 juli 2021 om 14:00
the legend of zelda breath of the wild 2f1625476429
Een zeer zeldzame versie van de eerste NES The Legend of Zelda-game wordt op dit moment geveild. Deze versie lijkt zeer in trek te zijn. Zo worden er op dit moment meerdere biedingen gedaan op de zeldzame Zelda-game, waar de hoogste meer dan een ton is.
De zeldzame Zelda-game waar het om gaat, is een nog ingepakte versie van de NES R-variant van de eerste TLOZ-game. Deze versie van de game werd voor maar enkele maanden in 1987 geproduceerd totdat de cartridge werd vervangen voor de Rev-A-variant in het jaar daarna. Sindsdien is de NES-R-variant niet meer geproduceerd.
Toch bestaan er nog steeds enkele versies van de zeldzame versie van de eerste NES Zelda game, die op dit moment geveild wordt. Alhoewel de veiling nog steeds openstaat, stijgen de biedingen snel. Zo is de hoogste bieding op dit moment 110.000 dollar. In de beschrijving van de veiling staat dat het een enorm zeldzaam item is, dat van cultureel belang is. Ook is vermeld dat de veilingsite nog nooit eerder deze versie van de game kon aanbieden en dit voor de volgende jaren ook niet gaat gebeuren. Hieruit blijkt dat het een ware collector’s item is. De enige versie die nog zeldzamer is dan deze, is de NES-™-variant. Daar is nog maar één kopie van beschikbaar.

De evolutie van de Zelda-games

De Zelda-franchise gaat al een lange tijd mee. Zo kwam de eerste game in de jaren 80 uit en kunnen we nog steeds uitkijken naar nieuwe games uit de franchise. Zo komt The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 in 2022 uit, waar een hoop fans reikhalzend naar uitkijken.
Wat is jouw favoriete game uit deze gamefranchise? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws