Valve wil niet dat je aan Steam Deck koeling ruikt

News
woensdag, 13 december 2023 om 18:30
steam deck oledf1701937448
Soms hebben nieuwe spullen een specifieke lucht en vaak is die niet eens onaangenaam. Steam Deck gebruikers zijn bijvoorbeeld erg gecharmeerd van de lucht die uit de koeling van de handheld PC komt. Maar Valve raad niet aan dat je er al te veel aan ruikt.
Het valt Steam Deck-eigenaren al geruime tijd op dat de dampen die uit de koelingsopeningen komen beslist niet onaangenaam ruiken. Op de subreddit voor de handheld zijn veel posts te vinden over de geur. Gebruikers grappen dat ze een parfum met deze lucht zouden kopen of hun Steam Deck willen inruilen omdat hij niet meer ruikt. Er is zelfs op gelet of de Steam Deck OLED hetzelfde ruikt (het antwoord is nee).
Maar gebruiker Metapod100 liep nog met de vraag of het eigenlijk wel veilig is om aan de koelingsdampen te ruiken. Het antwoord van Valve is teleurstellend voor veel fans. Het wordt namelijk afgeraden om de dampen bewust in te ademen.
Het is niet gevaarlijk om bij normaal gebruik af en toe een vleugje op te vangen, maar Valve raad af om de dampen direct te inhaleren. Dat geldt overigens voor alle elektronica. De klantenservice van Valve toont er enig begrip voor dat het ruiken aan een Steam Deck een meme is geworden, maar adviseert dat niet meer te doen voor je eigen gezondheid.

Voorlopig geen Steam Deck 2

De Steam Deck is niet alleen door zijn aroma een populair product geworden. Spelers zijn ook blij met de mogelijkheid om allerlei PC-games gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Wie betere hardware wil, moet alleen nog een poosje wachten: Valve gaat pas een tweede Steam Deck maken als er een grote technische sprong mogelijk is.

Populair Nieuws