Update - TikTok storing maakt dat video's niet spelen

News
donderdag, 09 maart 2023 om 11:25
tiktok 5323005 1920f1600075938
Het ziet er naar uit dat er een storing is bij TikTok. Er stromen enorme hoeveelheden meldingen binnen via Allestoringen.nl. De app lijkt problemen te hebben met het afpselen van video's.

Update - TikTok storing lijkt voorbij

De storing bij TikTok lijkt voorbij. Het aantal meldingen is weer naar een redelijk normaal niveau gezakt. Uiteindelijk hebben de grootste problemen ongeveer twee uur geduurd.
Oorspronkelijk bericht:
TikTok is één van de grootste social media platforms van het moment. Maar dat maakt ook dat veel gebruikers er last van hebben als er een storing is. Dat lijkt nu het geval want in de laatste 20 minuten is het aantal meldingen op Allestoringen van praktisch nul omhoog geschoten naar meer dan 7000.
Gebruikers lijken vooral problemen te hebben met het afspelen van video's. In principe lijken ze te laden: je kunt gewoon door de app scrollen en video's te zien krijgen. Die komen wat afspelen betreft alleen niet verder dan het eerste frame. De onderstaande tweet geeft een goede illustratie van het probleem:
TikTok lijkt vooralsnog nergens te reageren op de problemen. Dat gebeurt wel vaker wanneer een bedrijf last heeft van een storing. Vaak komt er pas bij langdurige problemen een statement. Hoewel de problemen nog niet af lijken te nemen, duren ze nog niet al te lang.

TikTok ligt onder vuur

Hoewel TikTok als social media app enorm succesvol is en al bij vele concurrenten als "inspiratiebron" heeft gediend, ligt het platform ook geregeld onder vuur. Moederbedrijf ByteDance is Chinees en er zijn zorgen dat de Chinese overheid toegang heeft tot data die TikTok verzamelt. De VS probeert de app daarom in de ban te doen en ook in Nederland gaan er stemmen op om dat te doen.