Tiener stal GTA 6 gameplay onder borgtocht

News
vrijdag, 25 augustus 2023 om 9:30
gta 6 gameplay geruchtenf1612272539
Twee tieners zijn in het Verenigd Koninkrijk officieel verantwoordelijk gehouden voor het hacken van Rockstar, Nvidia en Uber. Eén van de tieners stal de gameplay beelden van GTA 6 terwijl hij al op borgtocht was.
Er is nu eindelijk een einde gekomen aan het verhaal rondom de hack van GTA 6. Vorig jaar werden beelden gestolen van Rockstars door een groep hackers en vervolgens met de wereld gedeeld. De ontwikkelaar was daar allesbehalve blij mee en er werd alles aangedaan om de identiteit van de hackers te achterhalen. Zelfs de FBI hielp mee met de opsporing.
Uiteindelijk bleek een hackersgroep genaamd Lapsus$ achter de hack te zitten, met in het bijzonder twee tieners. De 18-jarige Arion Kuraj en een 17-jarige hacker, wiens naam niet bekend wordt gemaakt vanwege zijn leeftijd, zijn door het hof als schuldig verklaard voor de hack. Dat meldt de BBC.
Het hacken van Rockstar blijkt onder bijzondere omstandigheden te zijn gedaan. Kuraj was namelijk eerder al opgepakt voor het hacken van Nvidia. De politie besloot om de tiener in een hotel te stoppen, nadat zijn identiteit en locatie waren gelekt door rivaliserende hackers. In dat hotel stal Kurtaj de GTA 6 beelden, waarna hij ‘op heterdaad betrapt’ werd door de politie, zo stelt de rechtbank. De politie kwam in zijn kamer hackingapparatuur tegen op een Amazon Fire Stick in de TV.

Een brutale hacker

De omstandigheden waarop de hack gebeurde is niet het enige brutale aan de daad van Kurtaj. De hacker wist namelijk toegang te krijgen tot het Slack-kanaal van Rockstar, een chatprogramma waarmee collega’s op afstand met elkaar kunnen overleggen en chatten. Daarin plaatste Kurtaj een bericht dat hij ‘geen werknemer van Rockstar is, maar een aanvaller’.
Welke straf de tieners krijgen is nog niet bekend. Het hof komt op een latere datum met de uitspraak.

Populair Nieuws