‘Switch 2 te vinden op Nintendo site’

News
woensdag, 05 juli 2023 om 14:00
20211005 switcholed8f1633465772
De opvolger van de Nintendo Switch zit er naar alle waarschijnlijkheid aan te komen. Hij wordt dit jaar niet meer verwacht, maar volgend jaar is zeker niet uitgesloten. Nu zou de console ook gevonden zijn op de site van Nintendo.
Geruchten en speculatie over de opvolger van de Nintendo Switch zijn in volle gang. Er wordt bijvoorbeeld het één en ander beweerd over de chipset van de console en volgens een recent gerucht zouden devkits al verspreid worden. De console zou nu ook zijn opgedoken in Nintendo’s Developer Portal.
In het Developer Portal kunnen ontwikkelaars informatie en middelen vinden om games te maken voor een Nintendo-platform. Sinds kort zou “NX2” een platform zijn dat je daar kunt selecteren. NX was de codenaam van de Switch en ook de naam waaronder de console vlak voor de onthulling voor het eerst in het Developer Portal te vinden was.

Staat een Switch 2 onthulling voor de deur?

Als de NX2 nu in het Developer Portal staat kan dat dus betekenen dat een onthulling snel volgt, maar er zijn wel wat vraagtekens te plaatsen bij dit lek. De NX2-vermelding is namelijk alleen te zien op een screenshot dat een Famiboards-gebruiker uit een inmiddels verwijderde tweet heeft geplukt. Wie geen ontwikkelaar is komt niet zomaar het deel van het Developer Portal binnen waar je eventueel zou kunnen zien of er echt een NX2-vermelding is, dus het is lastig te verifiëren of er iets echt is aan de afbeelding.
Overigens zou NX2 ook een opvallende codenaam zijn voor de opvolger van de Switch. Meestal lijken de codenamen van Nintendo-systemen niet zoveel op elkaar, ook al zijn de systemen nauw aan elkaar verwant. Er is dus zeker twijfel mogelijk over de echtheid van dit lek, maar als er toch een aankondiging voor de deur staat is het mogelijk tijdens gamescom, waar Nintendo volgende maand voor het eerst in vier jaar aanwezig is.