Spotify komt met grote makeover voor de app

News
woensdag, 21 juni 2023 om 15:30
spotify 1360002 1920f1678529783
Spotify is al jaren de populairste muziekstreamingdienst en er zijn ondertussen veel opties bij gekomen. De desktop app krijgt daarom nu een makeover om alles overzichtelijker te maken.
De naam Spotify is tegenwoordig bijna onlosmakelijk verbonden met muziek. In plaats van albums en singles te kopen, luistert een groot gedeelte van de mensen tegenwoordig naar hun favoriete artiesten via de streamingdienst. Maar Spotify biedt niet alleen muziek in de vorm van albums, playlists en radio, er zijn ook talloze podcasts te vinden.
Sommige gebruikers raken daarom weleens het overzicht kwijt. Spotify komt om die reden nu met een makeover voor de desktop app. Volgens het bedrijf is het ‘één van de grootste revamps voor de app tot nu toe’. De vernieuwde versie moet deze week verschijnen voor desktop gebruikers wereldwijd. Dat meldt The Verge.

Hoe komt de nieuwe Spotify app eruit te zien?

Met de nieuwe desktop app zal aan de linkerkant meer aandacht worden gegeven aan jouw eigen library. In plaats van alleen de namen van playlists kan je filteren op playlists (inclusief album art), artiesten, albums en podcasts. Op die manier hoef je dus niet constant de zoekfunctie te gebruiken van heel Spotify.
Aan de rechterkant zal in plaats van friend activity nu now playing worden getoond. Daarbij zie je niet alleen welk nummer of podcast er wordt afgespeeld, maar ook meer informatie, zoals tourdata, een beschrijving van de artiest of de notities van een podcast-aflevering. Een voorbeeld van de nieuwe Spotify layout is hier te vinden.

Populair Nieuws