Releasedatum EA Sports FC 24 bevestigd

News
vrijdag, 14 juli 2023 om 10:30
ea sports fc key artf1689062303
EA gaat ondanks de breuk met de FIFA gewoon door met het maken van voetbalgames. Dit jaar kun je bijvoorbeeld EA Sports FC 24 verwachten. Nu is bevestigd wanneer precies.
Eerder deze week liet EA weten dat er grote onthullingen op de planning stonden rondom EA Sports FC. Die onthullingen hebben nu plaatsgevonden en daarbij is onder andere de releasedatum bevestigd. De game verschijnt op 29 september van dit jaar.
Die datum is allesbehalve onverwacht. Niet alleen was het einde van september ook altijd al de gebruikelijke releaseperiode toen de reeks nog FIFA heette, de releasedatum was ook al uitgelekt. Andere gelekte details zijn ook bevestigd, zoals het feit dat er voor het eerst vrouwelijke spelers voorkomen in de Ultimate Team-modus.

EA Sports FC 24 onthult coverster

De coverster van EA Sports FC 24 is ook onthuld en ook die was weinig verrassend. Uitgelekte informatie en de layout van de ‘groepsfoto’ van de Ultimate Edition suggereerde al dat het Erling Haaland zou worden en dat is nu bevestigd. Na drie jaar op rij Mbappé op de cover van FIFA, is het een welkome verandering.
EA brak vorig jaar met de FIFA, omdat de licentie voor die naam te duur zou zijn geweest vergeleken met wat EA ervoor terugkreeg. In een jaar zonder WK was de naam praktisch nutteloos. Deals met individuele clubs liepen niet via de FIFA, dus EA Sports FC heeft alle clubs en spelers die je gewend was uit FIFA.