Pokémon waagt weer poging met speciale Van Gogh merchandise

News
donderdag, 18 april 2024 om 22:00
pokemon van gogh museumf1694596782
Nadat de samenwerking tussen het Van Gogh Museum en Pokémon Company">The Pokémon Company uitliep op chaos en scalperspraktijken, is de merchandise nu weer terug. Maar het is de vraag hoe lang het beschikbaar is.
Het was een erg mooi idee. In het wereldberoemde Van Gogh Museum zouden speciale kunstwerken opgehangen worden van Pokémon, in de stijl van de iconische Nederlandse schilder. Het was een manier om een jonger publiek in aanraking te laten komen met kunst.
Om de samenwerking meteen goed op gang te laten komen, werd er ook speciale merchandise in het museum verkocht en was er voor de jonge fans een speciale Pokémon-kaart van Pikachu beschikbaar. Maar zodra de expositie werd geopend, werd het binnen no-time een chaos door een ouder publiek dat met hordes de merchandise en kaart probeerde te bemachtigen.
En dat waren niet alleen echte fans, want vlak daarna verschenen de producten op Marktplaats en Ebay voor een veel hogere prijs. De spullen die bedoeld waren voor kinderen, waren het doelwit geworden van scalpers.
Eerder dit jaar kondigde The Pokémon Company aan dat teleurgestelde fans alsnog aan de merchandise konden komen op een later moment. En dat is nu zover, want via het Pokémon Center zijn de speciale producten weer online te koop gezet.

Slaan scalpers weer toe?

De vraag rijst natuurlijk wel meteen op hoe lang de spullen online beschikbaar zijn. De kans is namelijk zeer groot dat scalpers opnieuw hun slag slaan, de merchandise massaal opkopen en voor de hoofdprijs verkopen.
Op het moment van schrijven staan de meeste producten van de samenwerking tussen Pokémon en het Van Gogh Museum alweer op ‘sold out’. Het kan alleen zijn dat de voorraad in kleinere batches wordt toegevoegd, om te voorkomen dat scalpers alles opkopen. Eerder heeft The Pokémon Company al andere maatregelen tegen scalpers aangekondigd.

Populair Nieuws