Pokémon fans niet blij met einde Team Rocket

News
zaterdag, 18 maart 2023 om 15:00
na 22 jaar is ash ketchum uit de pokemon anime de kampioen 154623 1f1671206888
Na zo’n 25 jaar neemt de Pokémon anime afscheid van Ash Ketchum. Dat betekent alleen ook dat er veel andere personages niet meer terugkeren. Het doek valt ook voor Team Rocket, maar zoals het er nu naar uitziet stelt hun einde misschien teleur.
De Pokémon anime zoals we die kennen is momenteel in Japan aan zijn laatste afleveringen bezig. Er zijn nog twee afleveringen te gaan, maar in de meest recente aflevering gebeurt er iets dat veel fans niet kunnen waarderen. De aflevering lijkt Team Rocket namelijk een einde te geven dat niet in de smaak valt.
Zoals gebruikelijk proberen Jessie en James samen met Meowth om Pikachu van Ash te stelen. Ook zoals gebruikelijk gaat dat finaal mis en verdwijnen ze aan de horizon. Daarna volgt alleen een scène waarin Jessie en James harde woorden wisselen en in tegengestelde richting vertrekken terwijl hun Pokémon verbaasd toekijken.
Het heeft er momenteel alle schijn van dat het nu is afgelopen met Team Rocket. Fans kunnen dit einde alleen niet waarderen. Uiteraard kan het duo er niet in slagen om Pikachu te stelen, maar dat er een kille breuk volgt is niet iets waar fans op hadden gehoopt.

Nieuwe Pokémon anime op weg

De hoop op een ander einde voor Team Rocket hoeft nog niet te worden opgegeven: er zijn nog twee afleveringen te gaan in de huidige anime. Daarna volgt een gloednieuwe reeks. Hoewel Ash daarin niet voorkomt, is toch een manier gevonden om een Pikachu een hoofdrol te geven.