PlayStation Portal het volgende doelwit van scalpers

News
vrijdag, 17 november 2023 om 16:00
project q playstationf1686218815
De PlayStation Portal is deze week gelanceerd en al meteen uitverkocht. Daardoor slaan scalpers meteen hun slag door het apparaat voor woekerprijzen te verkopen.
Lange tijd was het niet mogelijk om de PlayStation 5 op een normale manier te krijgen. De next-gen console was enorm populair, terwijl de voorraad erg schaars was door een tekort aan semi-conductor chips. Het resultaat was dat de PS5 alleen door loterijen werd verkocht bij webshops en door scalpers op sites als Marktplaats en Ebay voor honderden euro’s boven de adviesprijs.
Sinds begin dit jaar is de PlayStation 5 eindelijk normaal te krijgen in winkels en webshops, waardoor scalpers op zoek moesten gaan naar een andere bron van inkomsten. Die lijken ze nu te hebben gevonden: de PlayStation Portal.

Woekerprijzen vlak na release

De Remote Player voor de PS5 is afgelopen woensdag gelanceerd door Sony en er leek initieel niet zoveel vraag naar te zijn. Dat blijkt alleen niet het geval te zijn. Het apparaat is namelijk uitverkocht in veel landen op de PlayStation Direct Store en meteen staat de PlayStation Portal voor een veel hoger bedrag op tweedehandssites. Zo wordt het apparaat aangeboden op Marktplaats voor 300 tot 350 euro. Een stuk hoger dan de adviesprijs van 219,99 euro.
Heb je de PlayStation Portal niet in huis kunnen halen, maar wil je hem wel graag kopen? Dan lijkt het aanschaffen via een scalper elk aanlokkelijk. Het is alleen handiger, en beter voor je portemonnee, om even te wachten. De kans is namelijk groot dat er binnenkort gewoon een nieuwe voorraad binnenkomt en dan kan je de PlayStation Portaal gewoon voor de adviesprijs scoren.

Populair Nieuws