‘Nieuwe Mac Pro gaat tegenvallen’

News
maandag, 19 december 2022 om 11:30
apple 1839363 1920f1612952324
Het lijkt erop dat de nieuwe Mac Pro die Apple waarschijnlijk in 2023 gaat introduceren wat tegen gaat vallen. Hij krijgt namelijk een minder krachtige chipset dan eerder werd aangenomen. Dit omdat hij anders te duur zou worden.
De huidige Mac Pro is zo’n drie jaar oud en een upgrade is dan ook welkom. Sinds zijn introductie is Apple bijvoorbeeld overgegaan op Apple Silicon processoren, waardoor de Mac Pro één van de laatste Macs is die nog gebruik maakt van Intel-chips. Volgens geruchten wilde Apple een nieuwe M2 Extreme chip in de Mac Pro verwerken, maar dat gaat volgens Mark Gurman van Bloomberg niet door.
In plaats daarvan krijgt de nieuwe Mac Pro ‘gewoon’ een M2 Ultra, die ook al in andere Macs is te vinden. Moeilijkheden in het productieproces van de M2 Extreme chip zouden een deel van de reden zijn dat deze is geschrapt. De voornaamste reden is alleen dat de chip veel te duur was.
Want het basismodel van een Mac Pro met een M2 Extreme chip had 10.000 dollar gekost. Eventuele upgrades die klanten willen hebben zijn dan nog niet meegerekend. Met die prijs hadden waarschijnlijk te weinig mensen de Mac Pro gekocht om de ontwikkelings- en productiekosten te verantwoorden.

MacBook Air krijgt wel grote upgrade

De Mac Pro mag dan wat minder uitpakken dan verwacht, de aankomende MacBook Air krijgt naar verluidt wel een grote upgrade. Hij zou bijvoorbeeld een scherm krijgen dat bijna twee inch groter is dan dat van de huidge MacBook Air. Er zijn ook geruchten dat de MacBook Air vanaf 2024 een OLED display krijgt.