Nederlander wint FIFA toernooi, ophef volgt

News
vrijdag, 21 juli 2023 om 10:30
fifa 23f1658388766
Een groot FIFA toernooi is gewonnen door een Nederlander. Manuel Bachoore heeft in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, de FIFA eWorld Cup gewonnen na een penaltyreeks. Die overwinning heeft alleen meteen voor ophef gezorgd.
Finales in een echt WK-voetbal worden vaak beslist met penalty’s en dat kan in een FIFA-toernooi ook gebeuren. Dat is een stressvol gebeuren en volgens Mark Zakhary, de tegenstander van overwinnaar Manuel Bachoore, werd dat tijdens de finale flink verergerd. In het hele stadion was namelijk te zien welke knoppen Zakhary indrukte.
Daardoor was het mogelijk om te zien waar Zakhary zijn penalty’s mikte. Hij zou daarom zeker drie keer aan de scheidsrechters hebben gevraagd om de game stil te leggen en de penaltyreeks opnieuw te starten. Dat is geweigerd, want volgens het reglement wordt het spel alleen stilgelegd bij technische problemen, waarvan geen sprake was.

FIFA kampioen had geen voordeel van zichtbare inputs

De situatie zorgde zowel in het stadion als online voor ophef, maar de beelden van de shootout zijn opnieuw bekeken en het is vastgesteld dat beide finalisten alleen naar hun eigen scherm keken. Bachoore heeft dus niet daadwerkelijk voordeel gehad van het feit dat Zakhary’s inputs zichtbaar waren op het grote scherm voor toeschouwers. Toch is Zakhary niet tevreden met de situatie.
Hij vertelt de BBC dat hij zijn hoofd er niet meer bij had door de situatie. Bachoore kan zich voorstellen dat dat het geval is, maar vind het niet zijn verantwoordelijkheid. Overigens is het tonen van je inputs een optionele instelling die Zakhary vrijwillig aan had staan.

Populair Nieuws