Lewis Hamilton trekt per direct de stekker uit zijn eigen raceteam

News
dinsdag, 13 februari 2024 om 10:00
lewis hamilton abu dhabi 2023f1706882512
Lewis Hamilton had al een paar jaar zijn eigen raceteam in de Extreme E. Maar de zevenvoudig wereldkampioen heeft besloten om per direct de stekker te trekken uit het team.
Max Verstappen is momenteel druk bezig met het opzetten van zijn eigen raceteam in de GT3-raceklasse, om op die manier ook simcoureurs een kans te geven in de wereld van de echte autosport. Maar de Nederlander is niet de eerste huidige F1-coureur met een eigen raceteam.
Lewis Hamilton heeft namelijk drie jaar geleden zijn eigen raceteam X44 opgericht in de Extreme E, een elektrische rally raceklasse. Het nieuwe seizoen in de raceklasse gaat van start op 17 februari in Saoedi-Arabië, maar daar zal X44 geen onderdeel van uitmaken.
Hamilton heeft namelijk per direct besloten om te stoppen met het raceteam. Dat meldt de organisatie van Extreme E.

“Na drie jaar deel te hebben uitgemaakt van de Extreme E-familie, kondigen we vandaag aan dat X44 de serie gaat verlaten. We hebben drie ongelooflijke seizoenen gehad als X44, waarin we meerdere races hebben gewonnen en zelfs een wereldkampioenschap.”

Diversiteit in het team

Het team is niet alleen trots op de prestaties op de rallybaan, maar ook wat het heeft betekend voor diversiteit in de sport en hoe het racen meer duurzaam kan maken in de toekomst. Zo was de vrouwelijke coureur Cristina Gutierrez één van de bestuurders van de X44-rallyauto, die in 2022 het kampioenschap won naast Sebastien Loeb.
Ondanks dat het team van Hamilton niet meedoet aan het seizoen in 2024, zal hij wel ‘juichen vanaf de zijlijn’ en een oogje houden op ‘alle ontwikkelingen voor Extreme H’ - een nieuw kampioenschap dat van start gaat in 2025.

Populair Nieuws