Insider: “Lek Assassin’s Creed setting is onzin”

News
donderdag, 14 juli 2022 om 11:30
assassins creed 1f1655465546
Er laaien geruchten op over de setting van de volgende Assassin’s Creed-game. Eerder werd bijvoorbeeld beweerd dat de volgende game naar het rijk van de Azteken zou afreizen. Maar volgens insider Jason Schreier is dat helemaal niet het geval.
Het gerucht dat we de Azteken gingen zien in de volgende Assassin’s Creed was afkomstig van Jerermy Penter, ook bekend als ACG. Hij had in het verleden correcte informatie over Far Cry Primal gelekt, dus veel mensen waren geneigd te denken dat hij ook over Assassin’s Creed gelijk had. Beide games komen immers uit de stal van Ubisoft.
Maar Jason Schreier beweert nu dat de volgende game zich niet bij de Azteken afspeelt. Sterker nog, de game die daarna komt zou die setting ook niet gebruiken. Dat laat Schreier weten in een reactie op een Reddit-post die het Azteken-gerucht deelde.
Schreier beweert namelijk dat het nog steeds de bedoeling is dat de volgende Assassin’s Creed-game draait om het personage Basim uit Valhalla. De game zou zich afspelen in Bagdad en heet Assassin’s Creed Rift. Daarna zou Assassin’s Creed Infinity volgen en hoewel deze game meerdere settings aandoet hebben de belangrijkste twee volgens Schreier niets met de Azteken te maken.
assassins creed valhallaf1675682383

Is er een Assassin’s Creed game bij de Azteken in ontwikkeling?

Hoewel het in twijfel wordt getrokken dat de volgende Assassin’s Creed zich afspeelt in het rijk van de Azteken, is het natuurlijk nooit uitgesloten dat de setting ooit gebruikt zal worden door Ubisoft. Het zou kunnen dat ACG heeft gehoord van een game die wel degelijk in ontwikkeling is, maar niet als volgende op het programma staat. We krijgen in ieder geval snel duidelijkheid, want de volgende Assassin’s Creed wordt in september onthuld.