Hitman-ontwikkelaar gaat nu een fantasy RPG maken

News
donderdag, 02 maart 2023 om 14:00
project fantasyf1677758347
IO Interactive staat bekend als de ontwikkelaar achter Hitman, maar die franchise is voorlopig in de koelkast gezet. In plaats daarvan werkt de studio nu aan een fantasy RPG.
Het is soms lastig voor een studio om een franchise achter zich te laten. Een aantal ontwikkelaars staan namelijk puur bekend om één bepaalde reeks. Eén van de beste voorbeelden daarvan is zonder twijfel IO Interactive. De Deense ontwikkelaar debuteerde in 2000 met Hitman en heeft, op een paar kleine uitstapjes met Kane & Lynch en Mini Ninjas na, niks anders gemaakt dan games met de kale assassin.
De studio kondigde in 2021 alleen aan dat het bedrijf voorlopig niet verder gaat met Hitman. Agent 47 krijgt na al die jaren eindelijk even wat rust. IO Interactive wil zich namelijk op andere IP’s richten. Nu is duidelijk wat één van die nieuwe titels wordt.

Een nieuw avontuur voor IO Interactive

Via Twitter heeft IO Interactive namelijk aangekondigd dat het werkt aan een online fantasy RPG, met de bijpassende werktitel Project Fantasy. De studio wil wel de game een wereld maken die ‘spelers moet entertainen en die wordt uitgebreid vele jaren erna’.
IO Interactive heeft naar eigen zeggen veel ervaring opgedaan met het maken van zo’n soort game door middel van de laatste drie Hitman games. Die werden namelijk steeds verder uitgebreid met nieuwe levels en content. Spelers kunnen dus een soortgelijke aanpak verwachten met Project Fantasy.

Populair Nieuws