GTA 6 wordt nieuwe maatstaf voor alle entertainment

News
woensdag, 10 augustus 2022 om 13:00
gta 6f1658229727
Grand Theft Auto 5 is intussen bijna 10 jaar oud en de verwachtingen voor GTA 6 lopen hoog op. Take-Two Interactive probeert die verwachtingen niet in te perken. Sterker nog, er wordt flink olie op het vuur gegooid: de game moet zelfs de maatstaf van de alle entertainment verleggen.
Niet alleen fans hebben hoge verwachtingen van GTA 6, ook intern wil men heel wat zien van deze game. Dat laat Strauss Zelnick weten In de nieuwste kwartaalbespreking van Take Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar. Hij beweert dat GTA 6 een nieuwe maatstaf zal presenteren zie veel verder reikt dan alleen de Grand Theft Auto-reeks:
Deze uitspraak komt in zekere zin overeen met een eerdere opmerking van Rockstar. Dat bedrijf gaf aan dat het weet dat het de verwachtingen voor GTA 6 moet overtreffen. Dat ging alleen om GTA 6 zelf, terwijl Zelnick de koers van alle entertainment op de schouders van GTA 6 wil leggen.

Wat weten we over GTA 6?

Hoewel de ontwikkeling van GTA 6 eindelijk officieel bevestigd is, weten we nog steeds maar weinig over de game. Volgens geruchten is er voor het eerst in de moderne geschiedenis van de reeks sprake van een vrouwelijke protagonist. Ook zou de game die nu wordt gemaakt wat ingeperkt zijn ten opzichte van eerdere, grotere plannen. Hier is niets van bevestigd.