FIFA 23 bezig de grootste FIFA ooit te worden

News
woensdag, 01 februari 2023 om 14:30
fifa 23f1658388766
Al jaren kunnen voetballiefhebbers elk jaar aan de slag met een nieuwe FIFA game. Je zou denken dat de interesse een keer vermindert, maar dat is niet het geval. Volgens EA ziet het ernaar uit dat FIFA 23 de grootste FIFA ooit wordt.
Tijdens de kwartaalbespreking van EA heeft CEO Andrew Wilson laten weten dat het goed gaat met FIFA (via VGC). Dat was op zich vorig jaar al te merken, toen de game bij lancering verkooprecords brak. Maar ook in het afgelopen kwartaal blijft de game goed scoren.
In Amerika alleen al zijn er 50 procent meer FIFA-games verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. In het afgelopen kwartaal zou het engagement met FIFA 23 ook records hebben gebroken. Al met al lijkt dit de grootste titel in de geschiedenis van de franchise te worden.

EA stopt met FIFA games

De toekomst van de FIFA franchise gaat er alleen heel anders uitzien. Vanaf dit jaar heeft EA geen licentie meer voor de FIFA-naam. Het bedrijf gaat wel door met voetbalsimulatie, maar dan onder de naam EA Sports FC.
Intussen komt de FIFA met een concurrent. Deze heeft het voordeel dat hij de naam FIFA draagt, maar hij wordt dus niet gemaakt door EA. De vraag is nu of spelers kiezen voor de ervaring van EA, of toch de game met de naam FIFA gaan kopen. FIFA-baas Gianni Infantino is in ieder geval heilig overtuigd dat EA Sports FC het onderspit moet delven naast een officiële FIFA.

Populair Nieuws

Laatste Reacties