Embracer Group probeerde 'zoveel mogelijk banen te redden'

News
donderdag, 04 april 2024 om 16:30
star wars knights of the old republic remakef1709286038
De Embracer Group is niet bepaald geliefd momenteel in de game-industrie. Maar Saber Interactive-oprichter Matthew Karch, die recent nog werkzaam was bij Embracer, schiet de omstreden CEO van het bedrijf nu te hulp.
De laatste paar jaren heeft de Embracer Group veel studio’s overgenomen en blies het vergeten franchises nieuw leven in. Het leek goed nieuws voor gamers en de studio’s die waren overgenomen, totdat een deal van 2 miljard tussen de Embracer Group en Saoedi-Arabië mislukte. Het gevolg was een gigantische reorganisatie, met duizenden ontslagen, geannuleerde games en studio’s die werden gesloten.
De CEO van het bedrijf, Lars Wingefors, heeft zich ook niet bepaald populair gemaakt met een reeks omstreden uitspraken. De topman krijgt dan ook veel kritiek over zich heen, wat volgens Saber Interactive-oprichter Matthew Karch niet terecht is. In een interview met GamesIndustry.biz springt Karch - die nog steeds aandeelhouder is bij de Embracer Group - op de bres voor zijn voormalige baas.
Zo zou de CEO zo eerlijk en redelijk mogelijk te werk zijn gegaan met de ontslagen en was het een ‘moordend proces’ voor Embracer.

“Ik zou zeggen dat Embracer harder probeerde dan wie dan ook om zoveel mogelijk banen te redden. De ontslagen waren niet erger of groter dan in andere situaties.”

- Matthew Karch

Karch refereert daarbij aan andere ontslagen in de game-industrie. Zo heeft Microsoft 1900 ontslagen aangekondigd en hebben Sony, Nintendo, EA en meer uitgevers in het personeelsbestand gesneden.

Vertrouwen in de Embracer Group

Saber Interactive heeft zich recent losgemaakt van de Embracer Group. Karch zegt dat hij daarvoor veel felicitaties kreeg op de GDC, waarbij zijn voormalige werkgever werd gezien als ‘evil’. De mensen bij Embracer zouden alleen ‘de aardigste mensen’ zijn volgens Karch en Wingefors zou een echte gamer zijn en niet zomaar een topman in een pak.
Het liefste zou de Saber Interactive-oprichter bij Embracer zijn gebleven. Hij zal dan ook niet wedden tegen Wingefors. De CEO zou nu vol vertrouwen zijn en het bedrijf ‘klein genoeg hebben gemaakt om het goed te kunnen managen’.

Populair Nieuws

Laatste Reacties