'Apple Car-mislukking maakt ruim baan voor nieuw project'

News
donderdag, 04 april 2024 om 16:00
apple 1839363 1920f1612952324
Er zijn tegenwoordig allerlei snufjes voor in huis, maar een persoonlijke robot in huis is nog geen realiteit. Apple zou er nu mee bezig zijn, volgens Bloomberg. Er zouden zelfs twee robots in de maak zijn.
Een robot die je helpt in het huishouden zou voor veel mensen een droom zijn die uitkomt. Naar verluidt is Apple iets in die richting aan het maken. Het zou enigszins lijken op robots die in Japan al gebruikt worden in de ouderenzorg, maar dan met minder gespecialiseerde taken.
Dat is alleen niet de enige robot waar Apple aan zou werken: er zou er ook één in de maak zijn voor op tafel. De functie van die robot zou zijn om een display te verplaatsen, zodat hij je bijvoorbeeld tijdens een FaceTime-gesprek kan vinden. De ontwikkeling van deze robot zou wat verder gevorderd zijn.
Het is nog even de vraag of die robots ook daadwerkelijk op de markt komen. De top van Apple zou daar nog geen toestemming voor hebben gegeven. Dat heeft er deels mee te maken dat het nog niet duidelijk is of de robots gemaakt kunnen worden voor een prijskaartje dat Apple acceptabel vindt.

Apple Car maakt plaats voor robots

Apple zou door de jaren heen al vaker interesse hebben getoond in robots. De tafelrobot zou zelfs al vaker op de roadmap hebben gestaan, maar is er ook vaak weer afgehaald. Dat hij nu weer in ontwikkeling is, komt door het mislukken van een ander project waar al jaren aan gewerkt werd.
Apple was namelijk al tien jaar bezig met het maken van een auto. Maar onlangs ging er definitief een streep door de Apple Car, een project waar zo'n 2000 mensen aan werkten. Zodoende heeft Apple weer tijd en werknemers beschikbaar voor andere dingen. Een deel zou bijvoorbeeld overgezet zijn op AI, wat natuurlijk ook van pas komt bij robots.

Populair Nieuws