Deze beroemde app gaat de strijd aan met een andere bekende app

News
dinsdag, 09 april 2024 om 13:30
tiktoks moederbedrijf bytedance begint een muziek streaming dienst 151041
Een tijdje geleden waren er berichten dat TikTok mogelijk een nieuwe app ging lanceren. Er was namelijk code ontdekt in de TikTok app die verwees naar “TikTok Photos”. Het ziet er nu naar uit dat die app binnenkort lanceert, maar dan onder een andere naam.
Veel TikTok gebruikers hebben in de afgelopen dagen een notificatie gezien bij het openen van de app. Deze ging over een nieuwe app genaamd TikTok Notes. Het bericht legt uit dat het een nieuwe foto-app is, waarin bestaande en toekomstige foto-posts van gebruikers getoond zullen worden.
Daarmee lijkt TikTok de strijd aan te gaan met Instagram. Eerder was het juist Instagram die TikTok kopieerde met onder andere Reels, maar nu zijn de rollen omgedraaid. TikTok Notes geeft gebruikers vermoedelijk de mogelijkheid om een foto op zichzelf te bekijken: momenteel maakt TikTok automatisch een slideshow als je foto’s uploadt.
De website TechCrunch ontdekte overigens nog meer bewijs voor een nieuwe TikTok-app. Er was korte tijd een website live met de url photo.tiktok.com, waarop gebruikers werden aangespoord om posts te openen in de TikTok Notes app. Die site is inmiddels uit de lucht, vermoedelijk omdat TikTok Notes nog niet is uitgebracht.

Wanneer verschijnt TikTok Notes?

Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer TikTok Notes moet lanceren. Waarschijnlijk zal het niet lang meer duren, aangezien gebruikers al op de hoogte zijn gebracht en TikTok het bestaan van de app heeft bevestigd aan TechCrunch. TikTok zegt dat het gebruikers de mogelijkheid wil geven om hun creativiteit met fotografie te delen in een app die daar speciaal op is ingericht.
Je hoeft er trouwens niet akkoord mee te gaan dat foto’s die je op TikTok plaatst ook in de nieuwe app getoond worden. Maar als genoeg gebruikers dat wel doet, heeft TikTok Notes mogelijk een sterke uitgangspositie. De app hoeft dan niet vanaf nul te beginnen wat betreft gebruikers en content.

Populair Nieuws