Cyberpunk 2077 terug op PS Store, 'maar er blijft aan gewerkt worden'

News
maandag, 21 juni 2021 om 15:30
cyberpunk 2077f1681208905
Nadat Cyberpunk 2077 van de PS Store werd afgegooid vlak na de lancering, is de game van CD Projekt RED weer terug op de online winkel. Dat betekent alleen niet dat het werk voor de ontwikkelaar klaar is.
Het heeft maar liefst 186 dagen geduurd dat spelers op de PlayStation 4 en 5 Cyberpunk 2077 niet online konden kopen op de PS Store. Na de lancering van de game werd het namelijk al snel duidelijk dat de last-gen versies van Cyberpunk 2077 veel performance problemen hadden, bovenop een berg aan bugs. Sony besloot vervolgens, voor het eerst in de geschiedenis, om de titel van de PS Store te halen.
Het is nu dus weer mogelijk om Cyberpunk 2077 online te kopen via de storefront van Sony. CD Projekt RED heeft namelijk de laatste maanden hard gewerkt om alle bugs uit de game te krijgen. Volgens het Twitter-kanaal van PlayStation is het werk voor de Poolse studio alleen nog niet klaar. In een Tweet wordt namelijk gemeld dat ‘het werk aan de PS4-versie door blijft gaan, met fixes en updates die uitkomen door het jaar heen’. Voor de ‘optimale ervaring’ raadt Sony aan om alsnog de game op de PlayStation 5 of PlayStation 4 Pro te spelen.

Niet alleen bug fixes voor Cyberpunk 2077

Naast updates om de performance van Cyberpunk 2077 te verbeteren, werkt CD Projekt RED ook aan andere patches voor de game. Er staan namelijk meerdere uitbreidingen voor de game op de planning, net zoals The Witcher 3: Wild Hunt twee geprezen uitbreidingen kreeg. Of een multiplayer modus nog op de planning staat is niet zeker.