Call of Duty Modern Warfare 3 per ongeluk gelekt door Activision zelf

News
dinsdag, 18 juli 2023 om 9:30
call of duty modern warfare 2 headerf1666858860
Er gaan al lange tijd speculaties over wat de nieuwe Call of Duty dit jaar gaat worden. Call of Duty Modern Warfare 3 was bijna een zekerheidje en dat is nu per ongeluk door Activision zelf gelekt.
Initieel zou er dit jaar geen nieuwe Call of Duty komen, door problemen in het ontwikkelingsproces bij de verschillende studio’s. Wel zou er een grote uitbreiding verschijnen voor Call of Duty Modern Warfare 2. Later zei Activision alleen dat er toch wel een nieuwe Call of Duty zou komen.
Al snel gingen er geruchten dat het ging om de uitbreiding, maar dat die werd omgebouwd naar een volledige game. Aangezien het voortborduurt op Modern Warfare 2, was dan ook de logische gedachte dat Call of Duty Modern Warfare 3 de naam van de nieuwe release in 2023 zal zijn.
Dat wil Activision nog niet officieel bevestigen, maar dat heeft de uitgever nu per ongeluk wel gedaan. Twitteraar BobNetworkUK heeft namelijk een DMCA-notice van Activision gekregen, voor het delen van ‘gelekte content van de nog niet uitgebrachte game Call of Duty Modern Warfare 3’. Ook een ander Twitter-account heeft dezelfde aantijging ontvangen.

Wanneer komt Modern Warfare 3 uit?

Eerder gingen er geruchten dat de officiële onthulling van Call of Duty Modern Warfare 3 in augustus plaats zal vinden. Daarna zullen we nog even moeten wachten op de release van de game. Door de rechtszaak tussen de FTC en Microsoft weten we namelijk dat de nieuwe Call of Duty gepland staat voor november.
Nu die rechtszaak is gewonnen door Microsoft, voelt Sony de bui al hangen. De grote concurrent van Microsoft heeft daarom een deal gesloten om Call of Duty voor de komende tien jaar naar de PlayStation consoles te brengen. Die overeenkomst is eerder al gesloten tussen Microsoft en Nintendo.

Populair Nieuws