Update - Blizzard gooit nieuwe survival game in de prullenbak

News
vrijdag, 26 januari 2024 om 14:00
blizzard survival gamef1680682835
Slecht nieuws voor spelers die uitkeken naar de nieuwe survival game van Blizzard. De ontwikkelaar heeft namelijk besloten om de game te annuleren, na veel ontslagen.

Update - Groot deel team ontslagen

Het lijkt erop dat het ontwikkelteam van de survival game een duidelijk doelwit is geweest van de ontslagen bij Blizzard. Dat blijkt uit verschillende ontwikkelaars op X, die zeggen ontslagen te zijn en al zes jaar aan het project te hebben gewerkt. Het ziet ernaar uit dat Microsoft weinig succes zag in het project en het lijkt er dan ook niet op dat de game ooit nog het levenslicht zal zien.
Origineel bericht:
Het komt niet vaak voor dat Blizzard met een nieuwe IP komt. De ontwikkelaar is wereldberoemd om een aantal grote franchises - zoals Warcraft, Diablo en Starcraft - en blijft daarop voortbouwen. De laatste nieuwe IP die is gelanceerd door Blizzard in Overwatch in 2016, wat destijds bij lancering meteen een groot succes was.
Toch was Blizzard hard aan het werk aan een nieuwe IP, die in 2022 werd aangekondigd. Hoe de game precies zou heten was niet bekend, maar het was wel duidelijk dat het een survival game zou worden. Blizzard heeft nu alleen besloten om de game te annuleren. Dat heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt in een memo, zo meldt The Verge.

Reden voor de annulering?

Waarom het project in de prullenbak is gegooid, dat heeft Blizzard niet bekendgemaakt. Het is mogelijk dat de ontwikkeling teveel geld en middelen kostte, voor een vrij risicovolle investering met een nieuwe IP. De keuze zal in dat geval waarschijnlijk zijn gemaakt door Microsoft, de nieuwe eigenaar van Activision Blizzard.
De annulering valt namelijk samen met de aankondiging van veel ontslagen bij Activision Blizzard. In totaal worden er 1900 medewerkers ontslagen bij Activision Blizzard, Xbox en Zenimax, waarvan het meeste bij de nieuw overgenomen uitgever. Ook heeft de president van Blizzard, Mike Ybarra, besloten om op te stappen bij het bedrijf.
Dit bericht is bijgewerkt op 26 januari 2024.

Populair Nieuws