Bard en Bing AI krijgen concurrentie van Snapchat

News
maandag, 27 februari 2023 om 17:30
snapchat 4f1616491251
Het volgende hoofdstuk in de AI-strijd is begonnen. Bard en Bing AI krijgen nu namelijk concurrentie van Snapchat, dat komt met een eigen chatbot met kunstmatige intelligentie.
De laatste tijd is er veel aandacht voor AI-programma’s. Met name ChatGPT heeft plotseling voor verrassende blikken gezorgd. Daardoor heeft Google halsoverkop Bard aangekondigd, terwijl Microsoft een dag later kwam met een samenwerking tussen ChatGPT en Bing. Dat laatste verloopt alleen niet zo soepel, eveneens als de eerste presentatie van Bard.
Bard en Bing AI krijgen er nu bovendien nieuwe concurrentie bij. Snapchat heeft namelijk een eigen AI-chatbot aangekondigd, zo meldt The Verge. De bot zal My AI heten en is voorlopig alleen te gebruiken voor Snapchat Plus-abonnees. Gratis gebruikers moeten het dus zonder chatbot doen, maar het is wel het plan om de optie uiteindelijk voor iedereen beschikbaar te maken.
My AI is te vinden in het chat-tabje, boven de gesprekken met vrienden. Net zoals Bing AI wordt de chatbot gedreven door de laatste versie van ChatGPT. Volgens CEO Evan Spiegel is de toevoeging van My AI zeer belangrijk voor de toekomst.

“Het grote idee is dat naast het praten met vrienden en familie, we ook elke dag zullen praten met AI. En dit is iets waar we als berichtendienst goed voor gepositioneerd zijn.”

Restricties voor de chatbot

Hoewel My AI powered is door ChatGPT, is de nieuwe dienst niet precies hetzelfde als de inmiddels beroemde AI-tool. Medewerkers van Snapchat hebben de bot namelijk getraind om de richtlijnen van de app te volgen. Dat betekent dat de AI niet kan schelden, seksueel-expliciete content kan tonen of meningen kan geven over politiek.
Daarnaast zijn er ook een aantal functionaliteiten uit gehaald, die ervoor gezorgd hebben dat ChatGPT verbannen is van sommige scholen. Je kan de AI dus niet vragen om een essay voor je te schrijven, dat moet je helaas zelf doen.