Android apps zijn nu beschikbaar voor Windows 11

News
vrijdag, 22 oktober 2021 om 14:00
2021 06 24 microsoft windows 11f1634815794
Beta-gebruikers van Windows 11 in de Verenigde Staten hebben nu toegang tot de Android-apps op hun computer. Daarmee krijgen gebruikers er ineens een stuk meer opties bij.
Beta-gebruikers van Windows 11 hebben nu toegang tot de Android-apps op het nieuwe besturingssysteem. Dit liet Microsoft weten in een blogpost. De functie is momenteel alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten en je moet de nieuwste versie hebben van Microsoft Store. De computers moeten ook voorzien zijn van bepaalde chips, namelijk die van Qualcomm, AMD of Intel.
De test bevat 50 apps, maar zal langzamerhand worden uitgebreid. Momenteel kun je spellen spelen zoals Clash of Clans en Final Fantasy 15 en nog veel meer. Je kan ook boeken of strips lezen met de app Kindle, voor kinderen zijn er speciale kinderapplicaties zoals Khan Academy Kids en LEGO Duplo World.
De Android apps worden aangeboden door Amazon Appstore, daarom heb je volgens Microsoft een Amerikaanse Amazon-account nodig om toegang te krijgen tot de apps. De Amazon-inloggegevens werken in verschillende regio’s, dus je hoeft je inloggegevens niet te veranderen om toegang te krijgen tot de apps.

Hetzelfde als Windows apps

De apps werken hetzelfde als normale Windows apps op het besturingssysteem en biedt ondersteuning voor verschillende features. De notificaties van de apps kan je ook aanzetten en kan je zien verschijnen in de Action Center.
De ondersteuning voor Android apps werd in juni aangekondigd, samen met Windows 11. Windows 11 kwam 5 oktober uit en heeft nog niet gelijk de ondersteuning hebben om toegang te hebben tot de Android apps. Wanneer het gebruik van Android-apps voor iedereen beschikbaar wordt, is nog niet bekend.