Wat vind jij dat een PS5 waard is?

Article
zaterdag, 13 augustus 2022 om 15:00
playstation 5 2f1603874145
De PS5 gaat als warme broodjes over de plank, tenminste als die op voorraad is. Maar wat vindt de redactie eigenlijk van dit apparaat, meer concreet: wat is de PS5 waard?

Arran

Volgens Bloomberg kost het zo'n 450 dollar om een PS5 te maken, wat tegenwoordig grofweg hetzelfde is in euro. Na transport en het stukje van de taart die de retailer mag verwachten moet je dan haast wel met verlies verkopen. Dus in dat opzicht krijgen de gamers een prima deal.
Maar zo kan een gamer er natuurlijk niet naar kijken. Haal je het eruit? PlayStation heeft wat mij betreft veruit de beste exclusives. Alleen kan je veel daarvan ook gewoon op de PS4 spelen. Wat blijft er over? Nou, niet super veel. Maar dat zijn wel Returnal, Demon's Souls Remastered, Ratchet & Clank. Allemaal must plays in mijn ogen. Dat de rest dan iets sneller laadt is een bonus en de haptics van de Dualsense zijn stiekem best wel vet als een game ze goed gebruikt.
Zit je krap bij kas, dan wil je het misschien laten liggen. Maar als je van games houdt en je hebt niet iets anders waar je die 500 euro liever aan uit wil geven zou ik zeggen, waarom niet?

Chris

Ik heb een PS5 sinds launch maar, eerlijk gezegd, ik zou best zonder kunnen. Het aantal pure PS5 games is op een hand te tellen. Het belangrijkste voordeel van de PS5 is de SSD en dat merk je wel als je weer teruggaat naar de PS4. Die laadtijden zijn gewoon niet meer te harden! 1st world problem, zeg maar.
Persoonlijk vind ik de PS5 dan ook wel zijn aanschafprijs waard, maar ik zou hem nooit in een pakket met games en dergelijke kopen, zoals je nu vooral aangeboden ziet worden. Laat staan dat ik geld zou uitgeven aan zo'n verderfelijke doorverkoper. Gelukkig is er goed nieuws: Sony wil de productie flink opvoeren zodat er een PS5 komt te staan in elke woonkamer voor wie dat wil uiteraard.

Marcus

Ik vind de vraagprijs van de PS5 volkomen redelijk. Voor die 400 of 500 euro die er voor gevraagd wordt heb je geen volledige PC setup en hoewel er goedkopere consoles zijn in de vorm van de Switch en Series S, hebben die een andere game-bibliotheek en bovendien zijn ze minder krachtig. Waar ik minder over te spreken ben is dat hele gedoe met die bundels. Ergens snap ik dat je als verkoper scalpers probeert te weren (en wat extra probeert te verdienen op een console). Maar de bundels die aangeboden worden gaan echt heel ver.
Normaal gesproken ben je bij de aankoop van een console ook meer kwijt dan alleen de console zelf, want natuurlijk koop je minstens ook een game en misschien ook meteen een accessoire. Maar dat doe je volgens mij met niet zoveel tegelijk als wat je in een PS5 bundel vindt.
In mijn bundel zat bijvoorbeeld een accessoirepakket, een tweede DualSense, een abonnement op PS Plus en Call of Duty Vanguard. Het meeste daarvan had ik liever niet, of later op mijn eigen tijd gekocht. Ze hadden op zijn minst een goede game kunnen bundelen, dan viel het misschien wat minder op dat ze er een slaatje uit proberen te slaan dat je weinig opties hebt bij het kopen van een PS5.

Rox

Oef, lastige vraag dit. Het is een stukje techniek waar je voor betaalt en ik snap dat zoiets geld kost. Ik vind het ook niet heel erg ofzo dat het dan 500 euro kost, wetende dat je er jaren mee doet. Als Sony ineens na drie jaar een nieuwe PlayStation zou aankondigen zou ik het minder chill vinden. We hebben de PS5 hier ook in huis gehaald, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat we er allebei eigenlijk niet zoveel op spelen. Wat dat betreft hadden we ook kunnen wachten tot een later moment. Er zijn niet heel veel games waarvan je zegt: doe móét ik een PS5 voor hebben en wat dat betreft is het dan het geld niet helemaal waard... Wat mij betreft is die 350 euro waard, voor nu.

Luuc

In mijn ogen is de PlayStation 5 zijn vraagprijs (499 euro) waard, dubbel en dwars. De verbeteringen van het systeem vallen op zodra je de console een keer uitprobeert en na een paar dagen met het systeem wil je eigenlijk niet anders meer. Teruggaan naar de eerdere generatie voelt dan bijna verkeerd, wat eigenlijk al duidelijk maakt hoe nodig de verbeteringen waren.
Ik denk alleen dat de console misschien nog wel meer waard is, maar dat is afhankelijk van de persoon. Als je de console nog steeds niet hebt kunnen krijgen, maar je wel al maanden zoekt, zou ik me afvragen hoeveel uur je daarin gestoken hebt. Je tijd is immers ook wat waard en als je die tijd kwantificeert naar een prijs zou ik dat bovenop de 499 euro leggen en dat zien als de maximale waarde die de console heeft.

Populair Nieuws