Waarom je Kirby and the Forgotten Land moet spelen!

Article
zondag, 25 september 2022 om 13:00
kirby and the forgotten land headerf1663918203
Sommige games zijn al even uit en misschien heb je die dan allang gespeeld. Maar soms vergeet je games gewoon. Dan denk je: Oh ja, die ‘moest’ ik ook nog spelen! We hebben er een voor je: Ga Kirby and the Forgotten land op Switch spelen. Wat een fijn spelleke!

Nadert perfectie

Sorry, dit klinkt heel overdreven en toch is het zo. Deze Kirby game nadert simpelweg perfectie. Er zijn niet veel Kirby games die niet goed zijn, maar sommige titels zijn nu eenmaal net even wat beter dan andere. Er is al eerder een Kirby game op de Switch uitgebracht, Star Allies. Nou, vergeet dat. Want zodra je Kirby and the Forgotten Land speelt, wil je niet meer anders.
Deze game doet bijna alles goed: prachtige omgevingen, enorm veel power-ups, veel verborgen plekjes, toffe bazen, samen spelen, leuke muziek en een toffe extra wereld. Kortom, er is énorm veel te beleven en daardoor krijg je echt waar voor je geld. Eén ding had beter gekund en dat is de co-op. Want een maatje van je wordt ‘gewoon’ een Waddle Dee en hangt er een beetje kansloos bij soms. Wanneer komt er gewoon eens een voltallige co-op game met bijvoorbeeld twee Kirby’s?
20 03 2022 nswitch kirbyandtheforgottenland 16f1647766828

Verstopte Waddle Dees

Nog een reden om Kirby te spelen zijn de Waddle Dees. In elk level moet je Waddle Dees verzamelen. Van tevoren weet je hoeveel je er ‘standaard’ kunt vinden. Dat wordt aangeveven, meestal zo’n vier of vijf per level. Maar elk level heeft daar bovenop nog extra verstopte Waddle Dees die vragen om creativiteit van de speler. Je hebt in het begin geen idee wat je moet doen. Het beste advies is om vooral overal te kijken, alles kapot te maken en zodra je bezig bent met een missie om een Waddle Dee te krijgen, zie je dat in beeld. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je ergens een poster per ongeluk van de muur slaat. Dan krijg je ineens in beeld te zien als je nog vier verstopte posters kapot maakt, je missie geslaagd is. Bij vijf krijgt je dan een extra Waddle Dee.
Zodra je een level uitgespeeld hebt zijn er drie van die speciale missies waardoor je extra Waddle Dees kunt verzamelen. Je krijgt niet van alles te zien wat je had moeten doen, waardoor er gemikt wordt op grote herspeelbaarheidwaardes van de levels. Als je één missie goed voltooid had, krijg je pas te zien wat je gemist had en wordt de derde niet vrijgegeven. Pas als je er twee goed voltooid had, krijg je de laatste hint te zien.
Geloof ons dat de manieren om die Waddle Dees te verkrijgen heel leuk zijn. Soms moet je gewoon de power-up pakken zodat je even gaat slapen, soms moet je diverse ijsjes verzamelen, op meerdere targets schieten, op twee treinstellen gaan staan. Het kan van alles zijn. Zelfs bij de eindbaas per wereld heb je extra Waddle Dees, zoals bijvoorbeeld het wapen van de eindbaas inslikken. De Waddle Dees heb je overigens nodig om de deuren vrij te spelen van de diverse eindbazen. Als je te weinig hebt, kom je namelijk niet verder in het spel. Maar los van dit feit, is het fantastisch om te proberen om alle Waddle Dees te krijgen!
20 03 2022 nswitch kirbyandtheforgottenland coop 02f1647767007

Upgraden!

Nog een reden waarom deze Kirby game zó ontzettend tof is, zijn de upgrades. Ten eerste zijn er enorm veel power- ups om te verzamelen – die je ook nodig gaat hebben voor je Waddle Dee verzameling. Ten tweede kun je met verzamelende sterren en een soort recepten al je power-ups upgraden. Dus dan vecht je niet met een slap zwaard, maar één dat enorm krachtig is. Daarin zijn je bommen niet matig, maar meteen heel bruut. En die recepten moet je gaan vinden in de levels, weer een reden om alle levels dus helemaal goed uit te kammen! Niet eerder voelde een Kirby game zo uitdagend, zo compleet.

Cadeautjes

Nog iets om te verzamelen zijn gashapons! Overal zitten ze verstopt en dus zit je als een malle de levels uit te kammen. Het mooiste is dat je al snel een dorp vrijspeelt waar je ook een automaat aantreft met gashapons, waarmee je je verzameling compleet kunt maken. Later speel je nog een tweede automaat vrij en nog weer later zelfs een derde. Het mooie is dat het ene digitale wereld betreft, waarin je gewoon met je verzamelde sterren afrekent. Het kost geen echt geld en toch heb je keer op keer een glimlach op je gezicht zodra je weet wat er in de gashapon zat. Winst toch?!
Je merkt het. Ondergetekende is fan van deze Kirby game. Een múst als je een Switch in je bezit hebt. Heb jij de titel al gepeeld? Laat vooral in de reacties hieronder weten wat jouw ervaringen zijn met deze game! En bedankt voor het checken van dit roze zonnebril-artikel. Ach, dat kleurtje hebben we even goed gejat. Bedankt Kirby!