Valheim early access - Wanneer is de 1.0 release?

Article
dinsdag, 09 maart 2021 om 13:00
valheim pedernal flintf1613490889
Er is momenteel geen game groter dan Valheim, de nieuwe multiplayer survival game. De early access titel heeft al meer dan 5 miljoen exemplaren weten te verkopen en dat terwijl de game alleen op PC via Steam beschikbaar is. Een officiële release heeft de game nog niet en dus is het tijd om te kijken wanneer de Valheim early access periode voorbij is.
Valheim is een nieuwe survival multiplayer game waarin spelers alleen of met maximaal een groep van tien spelers door het Noorse rijk kunnen ploeteren. De wereld is voor iedere groep spelers anders terwijl je de strijd aangaat met allerlei dodelijke gedrochten en je je eigen speelwereld opbouwt. Opvallend is alleen wel dat de game nog steeds in Steam Early Access beschikbaar is.

Wanneer gaat Valheim uit Steam Early Access?

Officieel heeft ontwikkelaar Iron Gate AB nog geen releasedatum aangekondigd voor de officiële release van Valheim. Het enige wat duidelijk is, is dat de Valheim Early Access periode op Steam minstens een jaar duurt. Gezien de game op 2 februari 2021 verschenen is, hoeven we dus niet meer op een release te rekenen dit jaar.
Op z’n vroegst komt versie 1.0 uit op 2 februari 2022, maar ook dat is onzeker. In een FAQ op Steam heeft Iron Gate AB wat details gedeeld. Daarin stelt de ontwikkelaar dat de game afhankelijk van de feedback van spelers misschien nog wel langer in ontwikkeling is. Ook hangt het af van het tal van features dat de ontwikkelaar in de game wil verwerken.
valheim jefes guiaf1613065427

Geen 1.0 release, maar wel nieuwe content

Toch hoef je niet te treuren dat de officiële release nog niet plaatsvindt. De studio achter de titel lijkt namelijk wel gewoon nieuwe content te brengen op maandelijkse basis. Zo zijn er al veel bug fixes geweest. Het is een goed teken van gestage progressie.
Toch zullen we uiteindelijk nog even moeten wachten op een officiele release. Wanneer die komt, weet nog niemand. Tenminste, we weten dat die niet snel komt. 2021 is immers uitgesloten.

Alles over Valheim

Ben je nou benieuwd waarom Valheim zo enorm populair is of ben je juist op zoek naar cheats voor de game? Stress dan niet, want wij hebben beide beschikbaar voor je. Daarnaast hebben we ook een gids met tips en tricks voor je. Ook kun je hier onze wiki van de game bezoeken.