Top 5 beste Overwatch tips om te winnen

Article
woensdag, 04 mei 2016 om 11:07
xgn google image
Overwatch is een typische game van het geval “makkelijk op te pakken, moeilijk te beheersen.” Om je voor te bereiden op de huidige beta en de release later deze maand, hebben wij de top 5 beste Overwatch tips voor je op een rijtje gezet. Met deze tricks zul je de rest te slim af zijn!

5. Snelheid is de sleutel

Afgezien van de gevechten rondom de knelpunten waarbij alles vaststaat, is Overwatch een spel met enorm snelle gameplay. De gevechten zijn dynamisch waardoor je zult moeten blijven bewegen om te overleven. Daarom kunnen wij je de tip meegeven om nooit voor een lange tijd ergens stil te staan of op één plek te blijven.
Ook al gebruik je wapens die van een lange afstand hun doelwit weten te belagen, het blijft verstandig rond te rennen en aan je mobiliteit te werken. Je wordt een moeilijker doelwit en mensen die naar je op zoek zijn kunnen in een hinderlaag terechtkomen. De snelste is vaak de overwinnaar!
90562

4. Speel zo veel mogelijk personages

In tegenstelling tot soortgelijke spellen kan je met Overwatch met een druk op de knop van personage wisselen in een match. De deathtimers zijn zeer kort, dus mocht je de behoefte hebben om 10 verschillende personages in een match te kiezen, dan kan dit gewoon. Een van de belangrijkste punten bij onze top 5 beste Overwatch tips is dat je hier gretig gebruik van moet maken. En wel om een aantal verschillende redenen.
Ten eerste is het voor jezelf handig om te kijken welke rollen je het beste liggen en welke personages naadloos aansluiten op jouw speelstijl. Overwatch kent 21 personages die vanaf het begin af aan al beschikbaar worden gesteld, dus je wordt overwelmd door de strijders die allemaal een heel andere aanpak nodig hebben. Leer ze allemaal kennen en wat hun vaardigheden doen, al is het niet om er zelf mee te spelen, maar een stapje voor te zijn op de vijand.
Aangezien er snel van Overwatch agenten gewisseld kan worden, weet je nooit tegen wie je het moet opnemen. Het is handig om een globale kennis te hebben van de vaardigheden van elk personage om je hier vervolgens op aan te passen. Een belangrijke tip is dan ook om elk personage zo snel mogelijk minimaal een keer gespeeld te hebben. Heb je dit gedaan dan kan je veel beter op de vijand inspelen en je eigen speelstijl perfectioneren.
90563

3. Speel de beste characters

In het verlengde van de vorige tip waar het vooral draaide om de personages te leren kennen, is het ook handig om de beste characters in het algemeen te pakken. De balans in Overwatch is bij sommige personages namelijk nog ver te zoeken, waardoor deze sterker uitvallen dan goed is voor de game. Dit advies binnen onze Overwatch tips is dan ook voor de mensen die alleen maar willen winnen en niet zoveel geven om het spelen van de gehele collectie aan helden.
Elke class kent wel een of twee onwijs sterke helden die het tij doen keren. Qua offensieve speler is dat Genji, een ninja die flitsend snel door het gebied heen raast met een zwaard dat jou in een of twee slagen doorkliefd heeft. Hij heeft de mogelijkheden om kogels af te weren, terug naar de schutter. De snelheid en schade die hij veroorzaakt zijn ongeëvenaard.
Voor verdedigende taken en het vastzetten van knelpunten is Bastion de ster. Deze robot kan binnen een mum van tijd veranderen in vaststaande minigun. Binnen enkele seconden kan Bastion een heel team uitroeien en snijdt letterlijk door de levens van tanks heen. Mocht dat nog niet genoeg zijn kan hij zichzelf ook nog repareren en in een tank veranderen.
Op het gebied van tanks is Reinhardt de absolute koning. Met een enorme verdediging en hoeveelheid levens is hij moeilijk neer te krijgen. Tel daarbij ook nog eens een groot energieschild op en er valt haast niet te strijden tegen de reus. Noemenswaardig is ook D.Va, die haar mechanische pak op kan blazen voor immense schade in een groot gebied.
De ondersteunende rol kent niet bepaald uitblinkers als het gaat om de beste of sterkste van deze categorie. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze fragiel zijn, maar wel enorme hulp bieden. Mocht je veel risico willen oplopen, maar ook enorme profijt eruit halen, dan kan je het beste Zenyetta spelen. Voel je je comfortabeler door defensief te spelen door je teamgenoten te genezen, dan is Mercy jouw favoriet.
90564

2. Werk als een team

Heel Overwatch staat in het teken om als een team te werken. Hoofddoelen tijdens het spelen van de game bestaan dan ook uit het escorteren van bepaalde voertuigen en verdedigen van territoria. Het is aan te raden om ook daadwerkelijk voor deze doelen te gaan, anders zullen matches al binnen enkele minuten voorbij zijn. Het zelf op pad gaan, afgezien van de map ontdekken, is af te raden aangezien je in vijandelijk gebied net een kleiduif bent.
Wat een handige extra is aan Overwatch, is dat je in het menu waar je je personage kiest, te zien krijgt welke rollen er nog in het team missen. Bijvoorbeeld: Als er geen support wordt gekozen, dan krijg je hiervan een melding. Je bent natuurlijk niet verplicht aan deze vraag te voldoen, maar het zal jouw team wel een stuk sterker maken.
Samenwerken doe je ook door bepaalde orders te geven. Er zijn een aantal knoppen waarmee je snel een bepaalde boodschap uit kan brengen zoals het laten weten in hoeverre jouw speciale vaardigheid opgeladen is. Naast sneltoetsen kan je ook typen in de chat en de microfoonfunctie gebruiken. Het lijkt een voor de hand liggende tip in de top 5 beste Overwatch tips, maar wordt vaak onderschat!
90565

1. Leer de maps kennen

Je eerste paar matches zal je het zeker nog niet fantastisch doen in je strijd tegen de vijandige personages. Dit gegeven kan je ombuigen tot een groot strategisch voordeel door je niet gelijk op het verbeteren van je eigen skills te richten, maar door op onderzoek uit te gaan! Het is zeer handig om op je eigen gemak de mappen te doorkruisen en je ogen de lust te geven. Verlies de snelle gameplay even uit het oog zo lang je een laag level bent en er nog niet al teveel van je verwacht wordt, en leer de omgevingen van top tot teen kennen.
Hopelijk heb je een goed geheugen, want de locaties van het Overwatch universum bevatten enorm veel mogelijkheden. Ingangen waar je alleen met een bepaalde mobiliteit kan komen, sluiproutes her en der en de verschillen in hoogteniveaus zullen je op het eerste gezicht enigszins desoriënteren. Mocht je je tanden erin zetten en de kaart voor jezelf uitstippelen, dan zal je al snel weten hoe je je vijanden kan verrassen.
Overwatch heeft ook het gegeven dat er op elke map wel een aantal knelpunten zijn waar een heel team voor een geruime tijd tegengehouden kan worden. Het is erg lastig om deze strategische posten over te nemen, maar als je een goede weg kent om ze in een keer uit de weg te ruimen ben jij de man of the match! Dus probeer wat routes en vaardigheden uit om de mappen te verkennen, en als je zeker bent van het wegennetwerk meng je je pas in de strijd.
Op het moment van spreken is de beta van Overwatch in volle gang, maar alleen toegankelijk voor mensen die de game al gepre-ordered hebben. Vanaf 5 mei is de beta voor iedereen toegankelijk, dus als je de game nog niet gespeeld hebt is dan jouw kans. Overwatch komt op 24 mei uit voor de Xbox One, PS4 en PC. Veel succes met de game na het volgen van deze top 5 beste Overwatch tips!

Populair Nieuws