Top 5 beste budget smartphones

Article
dinsdag, 19 januari 2021 om 14:00
screenshot 2021 01 19 at 121250f1611054816
Tegenwoordig kun je de deur niet meer uit zonder je telefoon in je broekzak te stoppen. Een smartphone behoort tot de meest belangrijke apparaten in ons dagelijks leven. Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon, maar wil je niet te veel uitgeven? Deze lijst laat je zien welke budget smartphones het meeste teruggeven voor je gespendeerde euro's!

Samsung Galaxy A51

Samsung steelt natuurlijk elk jaar de aandacht met haar Galaxy S-lijn. De flagship smartphones hebben immers ieder jaar weer interessante nieuwe functies, die de hele markt weer vooruit helpen. Toch is Samsung de laatste jaren ook druk bezig om haar budget tot midrange smartphones een flinke upgrade te geven.
Een goed voorbeeld daarvan is de Samsung Galaxy A51. De smartphone mist de nieuwste functies als 5G internet en een 120Hz scherm, maar doet op de belangrijkste gebieden nauwelijks onder voor de duurste modellen. Zo heeft de A51 een prachtig Super AMOLED-scherm, met een selfie camera verstopt in een klein gaatje. Daarnaast zit ook de vingerafdrukscanner verwerkt onder het scherm, waardoor de achterkant alleen ingenomen wordt door vier camera’s die uitstekende foto’s maken. Met de 4000mAh accu kom je ook gemakkelijk de hele dag door, zonder dat je moet grijpen naar je oplader.
screenshot 2021 01 19 at 121454f1611055027

Xiaomi Mi 10T Lite

Wil je per sé een smartphone kopen die ondersteuning heeft voor 5G internet, dan heb je mazzel. Waar de meeste grote fabrikanten die functies namelijk bewaren voor haar flagship modellen, brengt Xiaomi de nieuwe generatie mobiel internet naar de massa. De Xiaomi Mi 10T Lite heeft namelijk 5G voor een zeer schappelijke prijs.
En die feature is niet het enige indrukwekkende wat de Xiaomi Mi 10T Lite in huis heeft. De smartphone heeft een groot 6.57 inch OLED scherm, inclusief een ingebouwde vingerafdrukscanner. Het is alleen een beetje jammer dat Xiaomi heeft gekozen voor een verouderde notch. Voor de liefhebbers van klassieke earbuds en koptelefoons: bovenaan de Mi 10T Lite tref je een 3.5mm-aansluiting aan.
De achterkant telt daarnaast een viertal camera’s, waarvan de hoofdcamera indrukwekkende plaatjes kan schieten. De andere drie lenzen vallen alleen een beetje tegen. De Xiaomi Mi 10T Lite is dus zeker niet perfect, maar biedt wel flagship features voor een fractie van de prijs!
screenshot 2021 01 19 at 121758f1611055117

Motorola Moto G8 Power

Ben je op zoek naar de beste waarde voor je centen en geef je niet om geavanceerde functies die je toch nooit zal gebruiken, dan is de Motorola Moto G8 Power waarschijnlijk een goede keuze voor je.
Motorola richt zich al jaren op het budget segment en blinkt daar dan ook in uit. Zo lijkt de Moto G8 Power van de buitenkant op een flagship smartphone, dankzij het kleurrijke 6.4 inch LCD-scherm, inclusief een punch hole selfie camera en een dunne bezel. In tegenstelling tot Samsung en Xiaomi heeft Motorola gekozen voor een ‘ouderwetse’ vingerafdrukscanner op de achterkant. Ook heeft de Moto G8 Power nog de geliefde 3.5mm-aansluiting.
Misschien wel de beste feature van de smartphone is de accu. Met haar capaciteit van 5000mAh gaat de G8 Power met gemak de hele dag mee en in sommige gevallen zelfs meerdere dagen. Op de achterkant heeft ook deze smartphone een hoofdcamera met een drietal extra lenzen, die prima werk leveren, met alleen tegenvallende resultaten in donkere omgevingen. Dat laatste is helaas een kenmerk van de meeste budget smartphones. Voor minder dan 200 euro krijg je alleen heel veel telefoon met de Moto G8 Power.
screenshot 2021 01 19 at 122104f1611055307

OnePlus Nord N10 5G

OnePlus is ooit begonnen als flagship killer, met haar indrukwekkende eerste smartphone voor een zeer schappelijke prijs. Door de jaren heen is de Chinese fabrikant alleen steeds duurder geworden en heeft het zich tegenwoordig bij de grote partijen aangesloten met peperdure smartphones.
Gelukkig is OnePlus sinds 2020 weer begonnen met het produceren van goedkopere smartphones, onder de Nord naam. De tweede versie daarvan is de Nord N10 5G en weet mooie specificaties te leveren voor een eveneens mooie prijs. Zoals de naam al verklapt heeft de smartphone onder andere ondersteuning voor 5G.
Maar daar houdt het niet bij op als het gaat om indrukwekkende specificaties. Zo heeft het 6.5 inch scherm een verversingssnelheid van 90Hz en kom je qua geluid niks tekort met een 3.5mm-aansluiting en twee stereo speakers. Ook de OnePlus Nord N10 5G heeft vier camera’s, waar opnieuw de hoofdcamera mooie foto’s maakt, maar de overige lenzen tegenvallen. Al met al biedt OnePlus een prachtig pakket aan voor een relatief lage prijs.
screenshot 2021 01 19 at 122223f1611055404

Xiaomi POCO X3

In 2018 wist Xiaomi de markt te verrassen met de Pocophone F1, een budget smartphone die veel meer te bieden had dan je zou verwachten voor de prijs. Sindsdien is Poco een aparte subdivisie geworden onder Xiaomi en gaat het zelfs onafhankelijk verder als eigen bedrijf.
De laatste smartphone die Poco nu heeft gemaakt samen met Xiaomi is ieder geval een prachtige afsluiter. De Xiaomi POCO X3 heeft namelijk weer veel te bieden voor de prijs. Wanneer je de smartphone opstart zal onder andere meteen het 6.7 inch LCD scherm opvallen met een verversingssnelheid van maar liefst 120Hz. Dat is een feature die we normaal alleen in flagships zien.
Om alles goed te kunnen draaien maakt de POCO X3 gebruik van de krachtige Snapdragon 732G processor en 6GB aan RAM. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de accu snel leeg is met een 120Hz scherm, want de smartphone huisvest ook een 5160mAh batterij. Net zoals de concurrentie kent ook de Xiaomi POCO X3 een viertal camera’s achterop de telefoon. Deze lenzen maken redelijk goede foto’s en de smartphone heeft zelfs een night mode die geen onverdienstelijk werk levert. Opnieuw heeft Poco dus een ijzersterk product op de markt gebracht voor een prachtige budget prijs.

De beste budget smartphones - Welke telefoon is jouw favoriet?

Deze vijf toestellen zijn wat ons betreft de beste modellen om in huis te halen als je niet teveel wilt betalen voor je smartphone. Heb jij een favoriete telefoon in het lijstje staan? Of mis jij nog een toestel dat jij graag aan zou raden aan ander lezers. Laat dan zeker een reactie achter in de comments hieronder!
Dit artikel is op 19 januari 2021 bijgewerkt.