8 toekomstige Stephen King films - Welke boeken worden nog verfilmd?

Article
zondag, 21 mei 2017 om 14:59
xgn google image
Stephen King is al jaren enorm succesvol. Er zijn al heel veel verschillende boeken van hem verfilmd. Maar het stopt niet, want er staan nog een heleboel verschillende Stephen King films op de planning! In dit artikel kan je terecht voor een overzicht van deze toekomstige projecten.

8. IT

Door de jaren heen zijn er al een heleboel clowns in series en films verschenen. Maar kun je je één clown herinneren die zoveel kinderen angsten aan heeft kunnen jagen, als Pennywise? Alhoewel er al een oude film bestaat uit 1990, wordt er nu gewerkt aan een nieuwe film met deze bloeddorstige clown in de hoofdrol.
In de film komen zeven vrienden oog in oog te staan met iemand die van gedaantes kan veranderen. Terwijl hij de gedaante aanneemt van de duivelse clown Pennywise, probeert hij verschillende kinderen te ontvoeren. Verschillende kinderen verdwijnen al uit het kleine plekje Derry, tot de zeven eerder genoemde kinderen op het idee komen om Pennywise te vermoorden.
Deze nieuwe versie van IT verschijnt 7 september in de bioscopen.
111437

7. De spelbreker (Gerald's Game)

Vooralsnog is er nog zeer weinig bekend over deze productie rondom Stephen Kings boek Gerald's Game. Het is bekend dat Carla Gugino en Bruce Greenwood de hoofdrollen zullen vertolken. Ook is bekend dat het een Netflix Original film wordt en dat deze mogelijk dit jaar nog wordt geschoten en uitgebracht.
Het verhaal gaat over de advocaat Gerald Burlinggame en zijn vrouw Jessie. Tijdens een vakantie laat zij zich aan het bed vastbinden voor een spannend avontuurtje. Dit spel loopt uit de hand en Gerald overlijdt uiteindelijk aan een hartaanval. Jessie ligt ondertussen nog steeds vastgebonden aan dit bed, terwijl er niemand lijkt te zijn die haar uit deze nare toestand kan helpen.
Het kan nog interessant worden om te zien hoe de makers deze film in elkaar gaan zetten. Terwijl het verhaal zich deels afspeelt in het hoofd van de hallucinerende Jessie, speelt de film zich verder voornamelijk op één en dezelfde locatie af.
111438

6. The Mist

Er is al een verfilming van deze novel van Stephen King gemaakt door de The Walking Dead-maker Frank Darabont. Nu wordt er ook gewerkt aan een televisieserie die gebaseerd is op deze thriller De serie zal vanaf 22 juni te zien zijn op de televisiezender Spike.
In The Mist wordt een klein dorpje volledig in mist gehuld. De inwoners weten niet wat hen overkomt, wanneer ze zich plots moeten verstoppen voor een heleboel monsters die zich in deze mist schuilhouden. Ondertussen veranderen de bewoners van gezicht en laten ze in benauwde situaties hun ware aard zien. Een kat in het nauw kan rare sprongen maken.
In de serie zijn rollen weggelegd voor Alyssa Sutherland (Vikings), Morgan Spector (Person of Interest), Frances Conroy (Six Feet Under) en Isiah Whitlock Jr. (The Wire).
111439

5. Mr. Mercedes

Op het moment wordt ook aan een nieuwe televisieserie rondom Stephen Kings Mr. Mercedes gewerkt. Deze novel werd in 2014 uitgegeven. De serie wordt vanaf 9 augustus uitgezonden op het Amerikaanse AT&T. Het is nog onbekend of en wanneer wij de serie hier in Nederland kunnen bekijken.
In het verhaal rijdt een bestuurder met zijn gestolen Mercedes recht op een menigte mensen in. Terwijl er verschillende mensen gewond raken en zelfs komen te overlijden, ontsnapt de moordenaar. Rechercheur Bill Hodges wordt op de zaak gezet, maar slaagt er niet in deze op te lossen. Hij krijgt een flinke tijd later een nieuwe kans als hij een krankzinnige brief in zijn handen krijgt, waarin een zekere 'Mercedes Killer' een nieuwe moordpoging aankondigt.
De rol van moordenaar is weggelegd voor Harry Treadaway. Deze acteur maakte voornamelijk naam als Victor Frankenstein in de Showtime serie Penny Dreadful. Ook zijn er rollen voor acteurs en actrices als Jharrel Jerome (Moonlight), Mary-Louise Parker (Weeds) en Holland Taylor (The Truman Show) weggelegd.
111440

4. Sleeping Beauties

Heb je nog niet voldoende televisieseries voorbij zien komen die zijn gebaseerd op Stephen King novels, dan is Sleeping Beauties ook interessant om te volgen. Terwijl het boek zelf pas in november in de winkels verschijnt, heeft Anonymous Content, het productiebedrijf achter series als True Detective en Mr. Robot, de rechten voor dit project al gekocht.
Vooralsnog is er vrij weinig bekend over Sleeping Beauties. Het boek speelt zich af in een klein dorpje dat beschikt over een enkele vrouwengevangenis. Hierin worden verschillende vrouwen vastgezet die allemaal kampen met iets eigenaardigs: ze slapen in mysterieuze cocons en worden uiterst gewelddadig als je ze hieruit wekt. Maar er is één vrouw die immuun lijkt te zijn voor deze gekke gebeurtenissen...
111441

3. Castle Rock

Castle Rock staat beter bekend als een fictief plaatsje dat telkens terugkeert in verschillende verhalen van Stephen King. Zo komt deze plek in Maine voor in de roman The Dead Zone en in het korte verhaal It Grows On You. Veelvuldig vinden er duistere mysteries plaats in dit dorpje.
In deze televisieserie komen verschillende personages voor die in de verschillende boeken in Castle Rock wonen. Vooralsnog gaat het om een eerste seizoen met tien afleveringen, maar mogelijk komen er later nog meer seizoen. De serie wordt geschreven door Sam Shaw en Dustin Thomason.
Het is nog niet duidelijk wanneer de serie zal verschijnen.
111442 1

2. 1922

Netflix komt dit jaar met nog een Netflix Original gebaseerd op de werken van de beroemde horrorschrijver Stephen King, deze keer gaat het om de thriller 1922. De belangrijke rol van Wilfred James zal worden vertolkt door Thomas Jane en zijn vrouw Arlette zal worden vertolkt door Molly Parker.
Het gehele verhaal zal zich afspelen in het jaar 1922. Een man wordt ertoe gedreven om zijn vrouw voor financieel gewin om het leven te brengen en hij krijgt hierbij hulp van zijn zoon. Wanneer hij zijn vrouw wil begraven, loopt het uit de hand. Hij krijgt met ratten te maken en zal worden nagejaagd door de geest van zijn overleden vrouw.
De film wordt geschreven door zowel Stephen King als Zak Hilditch. Vooralsnog lijkt het erop dat 1922 dit jaar uitkomt.
111443

1. De Donkere Toren (The Dark Tower)

De Donkere Toren brengt je in de wereld van Roland Deschain, de laatste scherpschutter. Hij is in strijd met Walter ODim, die probeert de Donkere Toren omver te werpen. Hij laat als Man in Black het ultieme kwaad zien. De toren houdt het universum bij elkaar en als Roland hem niet kan stoppen, kan dit nog wel eens erg slecht uitpakken voor de wereld.
Oorspronkelijk is de Donkere Toren een achtdelige boekenserie. Wil je alles lezen over de avonturen van de scherpschutter, dan zul je dus flink wat pagina's door moeten spitten!
In de film wordt Roland Deschain vertolkt door Idris Elba, die we kennen van de televisieserie Luther. Daarnaast is de stem van deze acteur onder andere al te horen in Zootropolis, The Jungle Book en Finding Dory. In Star Trek Beyond speelt hij de rol van bad guy Krall. Man in Black wordt vertolkt door Matthew McConaughey.
De Donkere Toren komt 24 augustus in de Nederlandse bioscopen.