Tip op Netflix: Mank, een sociaal drama over een vergeten Hollywoodster

Article
dinsdag, 17 november 2020 om 17:00
mank bts loveikis 47 of 114f1605280448
Begin december mogen we op Netflix de Netflix Original film Mank verwelkomen. Het sociale drama vertelt het verhaal van de alcoholische scenarioschrijver Herman J. ‘Mank’ Mankiewicz. De film volgt Mank in de jaren ’30 van de vorige eeuw terwijl hij bezig is met het scenario voor de klassieke film ‘Citizen Kane’. Citizen Kane wist in 1942 overigens een Oscar in de wacht te slepen, op de naam van Mankiewizc.

Onmisbaar in de collectie van de echte fijnproever

Maar goed terug naar de aard van het beestje, terug naar 2020. We gaan met de film dus terug in de tijd toen geluk nog heel gewoon was en ‘Mank’ druk bezig was met zijn scenario. We moeten overigens wel een kleine disclaimer plaatsen, want de originele film is natuurlijk al echt uitgebracht in de vroege jaren ’40.
Wellicht is het dus niet meer zo heel spannend of de film echt van komt. Desondanks weet de film je wel in indringende wijze mee te nemen in dit proces. Het biografische verhaal ontwikkelt zich tot een prachtige dramafilm, die de echt filmfijnproever eigenlijk gezien moet hebben. De nieuwe Netflix Original Mank is vanaf vrijdag 4 december te zien op Netflix. Ergo ook als je geen pakjesavond gaat vieren, kan je op deze manier toch nog een mooie Sinterklaasavond hebben.

Er is een leuke cast opgetrommeld

Voor de nieuwe Netflix film is een leuke cast opgetrommeld. Zo zijn er in Mank onder andere: Lily Collins, Tuppence Middleton, Amanda Seyfried, Charles Dance, Leven Rambin, Tom Burke, Tom Pelphrey en Arliss Howard te zien. Gary Oldman heeft de eer gekregen om de rol van Herman ‘Mank’ Mankiewizc op zich te nemen. De echte Herman J. Mankiewicz heeft in de film Mank helaas geen cameo gekregen. Wat hierbij ook niet echt meehielp is het feit dat ‘Mank’ al aan het begin van de jaren ’50 is overleden. Dit maakt het logistiek gezien ook wel allemaal een beetje lastig.

Geheel in zwart wit

Onlangs verscheen er op Netflix de Tweede Wereldoorlog serie The Liberator. De serie wist zich te onderscheiden omdat de gehele serie een soort ‘cartoon-filter over zich heen had. De film Mank heeft ook zoiets unieks. Het verhaal speelt zich af aan het eind van de jaren ’30 en Netflix dacht blijkbaar dat het daarom wel een leuk die was om de film volledig in zwart wit te maken. Smaken verschillen zullen we maar zeggen, maar het geeft de film in elk geval iets unieks mee.
mank reel1 onlinegrade nograin cropped v230007916f1605280474

Weer een pareltje?

Ondanks de afwezigheid van meerdere kleuren kan Netflix zeker trots zijn op de nieuwe film Mank. Netflix laat opnieuw zien dat er op de streamingsdienst ruimte is voor de betere films. Een keuze die Netflix de laatste maanden gelukkig vaker heeft gemaakt. Zo konden we de afgelopen tijd op Netflix van nog een paar pareltjes genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de schitterende boekverfilming van Rebecca. De prachtige Franse serie La Révolution over de Franse Revolutie. Of de indrukwekkende Spaanstalige serie Someone Has to Die, een mooie maatschappelijke film.

Populair Nieuws

Laatste Reacties