Shadow Warrior 2 Release - Vijf dingen die je moet weten!

Article
woensdag, 07 september 2016 om 16:00
xgn google image
Het vervolg op Shadow Warrior uit 2013 komt op 13 oktober uit op PC! We mogen dus weer flink op hordes aan vijanden inhakken en op allerlei verschillende demonen schieten. Wij probeerden het vervolg al even uit op gamescom. Dit zijn vijf dingen die je moet weten over de Shadow Warrior 2 release.
In 2013 kwam Shadow Warrior, een extreme over the top actie-game uit op PC. In deze game nam je het op tegen volledige legioenen aan monsterlijke demonen. De game is een reboot van de gelijknamige game uit 1997 die ontwikkeld werd door 3D Realms, bekend van de inmiddels niet meer zo legendarische Duke Nukem-reeks.
Maar wat kunnen we precies verwachten van dit vervolg op het bloederige eerste deel? In ieder geval weer een hele hoop uitermate overdreven actie!

5. Later ook op PlayStation 4 en Xbox One

De Shadow Warrior 2 release voor PC vindt volgende maand al plaats, namelijk op 13 oktober. Shadow Warrior 2 wordt echter op een later moment ook naar de consoles gebracht. De exacte releasedatum voor PS4 en Xbox One is nog niet bekend, maar wel is er al aangekondigd dat deze ergens in het eerste kwartaal van 2017 gaat plaatsvinden.
Ben je dus ook benieuwd naar de over the top actie van Shadow Warrior 2, maar speel je de game liever op je console? Dan zul je dus nog iets langer geduld moeten hebben!

97268

4. Waanzinnige kills

In Shadow Warrior 2 kun je beetje bij beetje de gezondheid van je vijanden omlaag werken. Dit kun je onder andere doen door hun ledematen en lichaamsdelen eraf te hakken of weg te blazen. Shadow Warrior 2 is dan ook niet bedoeld voor mensen met een zwakke maag.
Shadow Warrior 2 biedt je meer dan voldoende ruimte om de hordes aan demonen op een zo creatief mogelijke manier het leven zuur te maken. De kills die je kunt uitvoeren in Shadow Warrior 2 zijn wederom meedogenloos, maar werkelijk waanzinnig!
97270 1

3. Gigantisch arsenaal

Voor het uitvoeren van brute kills heb je natuurlijk goede wapens nodig en daar zit Shadow Warrior 2 dan ook bomvol mee! Alles van miniguns tot ijspistolen en zelfs kettingzaag-katana's kunnen in Shadow Warrior 2 gebruikt worden om je vijanden compleet mee te vermorzelen. Ja, je las dat inderdaad goed; kettingzaag-katana's!
Het is misschien wel één van de tofste wapens waar wij even mee hebben mogen spelen in Shadow Warrior 2. De kettingzaag-katana is een fantastisch voorbeeld van de absurditeit die Shadow Warrior 2 je zonder pauze voorschotelt. Natuurlijk is dit bizarre wapen ook bijzonder krachtig en maak je al gauw moes van je vijanden met de perfecte combinatie tussen het traditionele samoeraizwaard en het moderne stuk tuingereedschap.

97271

2. Automatisch gegenereerde levels

Je weet bovendien nooit wat voor wapens, monsters en omgevingen je zult aantreffen in de levels van Shadow Warrior 2. Alle levels in de game zijn namelijk automatisch gegenereerd. Dit betekent dat wie of wat je tegenkomt altijd een verrassing blijft. Automatisch gegenereerde levels worden steeds populairder en ook Shadow Warrior 2 gaat mee in deze trend.
Shadow Warrior 2 doet qua automatisch gegenereerde levels een beetje denken aan Diablo 3. Ook het verzamelen van loot komt in Shadow Warrior 2 sterk overeen met games zoals Diablo 3 en Borderlands. Tijdens onze sessie leek het automatisch genereren van levels nog geen technische problemen op te leveren.

97272

1. Co-op met vier spelers

Demonen vermorzelen in je eentje is natuurlijk hartstikke leuk, maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als je het samen tegen de bewoners van de hel opneemt! Dit is dan ook zeker mogelijk in Shadow Warrior 2, want je kunt de game in co-op met maximaal vier spelers tegelijk spelen.
In de co-op modus zal iedere speler het verhaal ervaren uit de ogen van hoofdrolspeler Lo Wang. Je kunt de game dan dus gewoon op dezelfde manier beleven als wanneer je in je eentje zou spelen. Je overige medespelers zullen tijdens de co-op modus als anonieme ninja's verschijnen. Dit belemmert je dus niet in je belevenis van het verhaal.

Populair Nieuws