De Pokémon Sun & Moon verschillen uitgelegd!

Article
zondag, 23 oktober 2016 om 16:12
xgn google image
Het is bijna zover! Op 23 november kunnen Pokémon trainers eindelijk aan hun nieuwe avontuur beginnen in de wereld van Sun & Moon. Ben je nog in twijfel over welke van de twee nu het beste bij je past? Dan hebben we goed nieuws, want hier zijn de Pokémon Sun & Moon verschillen voor je op een rijtje!

Legendarische Pokémon

Zoals elk spel van de serie heeft elke versie een unieke legendarische Pokémon. Een tijdje geleden werd dit al aangekondigd in de media, maar inmiddels is er al meer over de twee bekend. Voor Pokémon Sun is dit Solgaleo en voor Moon Lunala.
Solgaleo (Staal/Psychisch) is volgens de oude verhalen een afgezant van de zon. Hij wordt vaak geëerd als het beest dat de zon verslindt. Solgaleo’s lichaam zit vol energie en geeft licht wanneer hij actief is. Deze speciale fase wordt ook wel Radiant Sun genoemd.
Lunala (Ghost/Psychisch) is, zoals verwacht, een afgezant van de maan. Met zijn vleugels neemt hij constant licht op uit de maan en zet dit om in energie. Wanneer hij gebruik maakt van deze energie komt hij in een fase genaamd Full Moon. De kleuren en glinstering zorgen voor een prachtige vertoning in de nacht.
99535

Tijd voor iets nieuws

Het is zo’n drie jaar geleden sinds de fans hebben kunnen smullen van de wereld van Pokémon X & Y. Inmiddels zijn we al aangekomen bij de zevende generatie van Pokémon met nieuwe features, Pokémon en looks. Met name op visueel gebied is de reeks erg vooruitstrevend. Zo heeft Nintendo een erg leuk verschil gecreëerd tussen de twee spellen.
Het is namelijk zo dat tijd gelijk loopt met de echte tijd, maar met een drastische aanpassing. In Pokémon Sun & Moon is er namelijk altijd een tijdsverschil van twaalf uur. Dit betekent dat wanneer je Pokémon Sun overdag speelt de zon schijnt, maar wanneer je Moon overdag speelt het nacht in het spel is. Dit zorgt niet alleen voor een bijzondere ervaring, maar ook voor een compleet ander verhaal met een nieuwe kijk op Pokémon.
99536

Exclusieve Pokémon

Zoals elke Pokémon game hebben ook Sun en Moon ‘version-exclusives’. Dit betekent dat er een aantal Pokémon te vangen is in de ene game die je niet tegenkomt in de andere. Hoewel er nog weinig bekend is over de exclusieve Pokémon zijn Passimian (Sun) & Oranguru (Moon) al bevestigd.
Deze twee wilde apen houden allebei van een potje knokken. In Pokémon Sun krijg je als speler de mogelijkheid om de vechtersbaas Passimian te vangen. Zoals het er nu uitziet is deze Fighting-type Pokemon een wild beest dat gebruik maakt van noten om zo zijn vijanden te bekogelen.
Ben jij toch meer het zweverige type dan is Oranguru meer iets voor jou. Deze Pokemon is alleen te vinden in de Moon versie van het spel. Bij het zien van zijn looks is het niet gek dat het een Psychische Pokémon is. Daarnaast is hij ook van het type normaal ook al doet hij sterk denken aan een hippie.
Naast deze twee exclusieve apen is er nog een Pokémon die een andere vorm heeft in beide spellen. Lycanroc is namelijk een hondachtig rots-type Pokémon die in Sun de vorm heeft van een wolf en in Moon die van een Weerwolf. Hoewel het type niet verandert per spel zit er toch een behoorlijk verschil tussen de twee.
99540 1

Ultra Beasts en Totem Pokémon

In Pokémon Sun & Moon komen ook nieuwe soorten Pokémon voorbij. Te beginnen met de Ultra Beasts. Deze nieuwe soort is volgens de oude verhalen zo ontzettend krachtig dat ze een gevaar vormen voor zowel de mens als alle Pokémon in de Alola regio. Het is dus ook een raadsel of deze wezens in de categorie Pokemon vallen.
Voor nu zijn er pas twee types bekend, namelijk UB-01 en UB-02. Hoewel UB-01 in beide games te vinden is zit er een verschil in UB-02. Zo is in Sun de absorption-vorm van UB-02 beschikbaar en in Moon de beauty-vorm. Beide Pokémon lijken erg verschillend te zijn van elkaar. Wie weet welke vormen er nog meer zijn?
Als laatste weten we dat er in Sun & Moon nog een nieuwe soort Pokémon aanwezig is, namelijk de Totem Pokémon. Deze zijn gebaseerd op normale Pokémon uit het spel, maar dan in een sterkere vorm. Zo heb je in Sun de Totem Gumshoos en in Moon een Totem Raticate. Tijdens de Island Trial Challenges zul je een van deze twee tegen komen.