Pokémon GO beu? Probeer deze AR games!

Article
dinsdag, 13 september 2016 om 18:36
xgn google image
Na het gigantische (en iets wat vluchtige) succes van Pokémon GO, lijken mensen het idee van augmented reality / AR games te omarmen. Althans, de Pokémon-game heeft mogelijk de drempel aanzienlijk verlaagd tot soortgelijke spellen. Ben je Pokémon GO beu? Probeer dan deze AR-games!
Het is opeens niet vreemd om de wereld anders te ervaren via de kijklens van je smartphone. Sterker nog, velen hier zullen vast eens door een kind of (mede) Pokémon fanaat aangesproken zijn, terwijl zij gewoon hun telefoon vanwege normaal gebruik vasthielden.

Ben je Pokémon GO beu? Dit zijn de leukste AR games op een rijtje!

Aangezien niet iedereen staat te springen om blindelings drukke kruispunten te passeren om Pokémon te vinden, of inmiddels met ‘GO’ zoiets heeft van: ’De (poké)ballen, ik ben er klaar mee!’ Niet getreurd, interessante augmented reality games zijn er voldoende. Hier een selectie van de meest interessante AR games.
97462

Ghostbusters: Paranormal Blast (iOS)

Al lang (inmiddels 4 jaar) is deze game beschikbaar. De opzet is simpel: jaag op de spoken en verdelg ze met je authentieke ghostbusters wapens. Het spel laat je middels een (GPS) kaart spoken opsporen en geeft je de mogelijkheid om gaandeweg je wapens te verbeteren.
  • Voordelen: Herkenbare spoken en wapens uit de franchise, vindingrijke manieren van wapens gebruiken
  • Nadelen: Inmiddels aardig grafisch gedateerd, maar tien verschillende spoken om te vangen, gameplay voorbij spoken jagen erg mager
97463

Clandestine: Anomaly (iOS/Android)

Combineer elementen uit Tower Defence en first-person-shooters, binnen het kader van je GPS-locatie en je hebt een grof idee wat Clandestine: Anomaly precies is. Een sci-fi setting geeft je de mogelijkheid om de aarde te verdedigen tegen een invasie van een kwaadaardig buitenaards ras. Ontdek meer over het verhaal naarmate je verder in het spel komt.
  • Voordelen: Uitgebreid en intuïtief qua gameplay
  • Nadelen: Verplicht andere fysieke locaties bezoeken kan irritant werken
inkhunter ios 97464

Inkhunter (iOS)

Wellicht niet echt een spel, maar ontzettend handig… Altijd al willen weten hoe een tatoeage op je lichaam eruit ziet, voordat deze permanent in je vel gestoken zit? Deze handige app maakt het mogelijk. Met de app, krijgen gebruikers de mogelijkheid om tatoeages te ‘proberen’ middels een visualisatie met de camera, op het betreffende lichaamsdeel. Naast de aanwezige presets, bestaat de mogelijkheid om eigen ontwerpen te uploaden en te proberen.
  • Voordelen: Tatoeages voorhand proberen, eigen tatoeages inladen
  • Nadelen: Alleen beschikbaar voor iOS
97465

Ingress (iOS/Android)

Nog voordat Niantic de wereld veroverde met Pokémon GO, bracht de ontwikkelaar Ingress uit. Ingress lijkt in eerste instantie op zelfde mechanieken (lopen om verder te komen) te leunen, maar het spel heeft een eigen feel en unieke gameplay. Gebruikers beschrijven het uiteenlopend: ‘een gigantische potje Risk met de kaart als strijdtoneel’ of gewoonweg ‘capture the flag in real-life’.
In essentie gaat het hier om het veroveren van zogenaamde portals, deze verschijnen op belangrijke locaties in de stad. De game kent een flinke fanbase en de kans is dus groot dat er zich andere spelers in je nabije omgeving bevinden.
  • Voordelen: Wederom gebaseerd op twee facties die tegen elkaar strijden,
  • Nadelen: Spelers moeten fysiek naar plekken gaan om maximale uit spel te halen
97466

Life Is Crime (Android/iOS)

Nog één van de betere GPS-gebaseerde AR games. Life Is Crime geeft je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een bende. Je kan daarbij communiceren met je bendeleden via de chat, missies volbrengen, of vechten om territorium met rivaliserende bendes. Het spel heeft uitgebreide én uitbreidbare wapens, en daarnaast vele items om het uiterlijk van je avatar te personaliseren.
  • Voordelen: Uitgebreid qua functies en items, de gedeelde GPS kaart verandert door invloed van spelers
  • Nadelen: Grafisch redelijk gedateerd, minder spelers in kleinere steden
Wie weet wat de toekomst nog brengt? Er zijn al wat interessante AR games op de markt tegenwoordig, ongetwijfeld zit jouw favoriet dus niet tussen dit lijstje. Welke AR games zou jij aanraden nog aan anderen?

Populair Nieuws