10 toffe Pirates of The Caribbean cosplay - Een piratenleven!

Article
zaterdag, 13 mei 2017 om 10:00
xgn google image
Nog even en dan kruipt acteur Johnny Depp weer in de huid van de beruchte piraat kapitein Jack Sparrow. Salazar's Revenge verschijnt deze maand nog in de bioscoop, dus werpen we eens een blik op enkele toffe Pirates of the Caribbean cosplay.

10. Nog één kogel over

In Pirates of The Caribbean: The Curse of the Black Pearl wordt kapitein Jack Sparrow op een eiland gedropt. Op dit eiland kreeg hij een pistool mee met daarin één kogel. Deze kogel was meegegeven zodat de kapitein een einde aan zijn leven kon maken als dat eiland hem teveel zou worden. Desalniettemin gebruikt hij zelf deze ene kogel liever om de beruchte kapitein Barbossa achterna te jagen en hem daarmee neer te schieten.
Het gegeven nog maar één kogel te hebben, is vastgelegd in deze foto. Deze vrouw verkleedde zich als Jack Sparrow, en maakte een interessante foto waarbij haar pistool net langs de camera is gericht. Pas maar op voor deze gevaarlijke kapitein!

9. Een vernieuwde crew

Als je een cosplay maakt, dan probeer je als maker de cosplay zoveel mogelijk op het originele karakter te laten lijken. Hier is dat zeker gelukt. Dat de kapitein niet rondloopt op zijn vertrouwde schip, kunnen we dan wel eventjes door de vingers zien. Zeker als je ziet dat hij vrienden heeft gemaakt met andere bekende personages uit andere verhalen, waaronder Iron Man, Harley Quinn en Indiana Jones.
Is dit kapitein Jack Sparrow zijn nieuwe crew?

8. Tia Dalma

Herken je dit gekke personage nog? Tia Dalma is voornamelijk belangrijk in de tweede en derde film van Pirates of The Caribbean. Als voormalig geliefde van Davy Jones is zij het lichaam van de gevangen gezette Calypso.
Waar ze eerst veel macht had over de zee, werd dit nu teniet gedaan. Dit bekende personage is bovendien de reden dat Jack Sparrow telkens met een apart kompas rondloopt.

7. Davy Jones zijn kist

Als we dan toch Tia Dalma hebben gehad, is het ook eens tijd om een cosplay van haar voormalig geliefde Davy Jones erbij te pakken. Deze piraat blinkt uit in het spelen van piano met zijn tentakels. Zijn beruchte glibberige tentakels zijn duidelijk zichtbaar op een foto die werd geschoten tijdens Castlefest 2014.

6. De wind in de zeilen

Het al eerder besproken kompas keert terug in deze foto van kapitein Jack Sparrow. We zien hem hier aandachtig naar zijn kompas kijken, om zo zijn nieuwe route uit te stippelen. Een prachtige foto waarin de kapitein tot in detail na is gemaakt. De vraag is nog: is het kompas net zo 'stuk' als het kompas van de echte kapitein, of wijst dit kompas ook enkel en alleen naar hetgeen waar de drager het meest naar verlangt?

5. Wanted

Soms is het leven oneerlijk. Onder het genot van een drankje (waarschijnlijk rum) bekijken kapitein Barbossa en kapitein Jack Sparrow beiden een Wanted-poster. Uiteraard wordt Jack Sparrow weer gezocht en er hangt een flinke prijs boven zijn hoofd. Zal Barbossa de kapitein uitleveren voor een leuk zakcentje, of zal hij een poging wagen om zelf ook zo'n mooie poster aan de muur te krijgen?

4. De vervloekte Jack

Wanneer je hebberig bent, dan raak je vervloekt. Het maanlicht laat al het vlees van je lichaam verdwijnen, organen heb je niet meer en je bent onsterfelijk in de vreselijke gedaante van een skelet. Het overkomt kapitein Jack eventjes in The Curse of the Black Pearl, wanneer hij een munt steelt uit een vervloekte schat. De vervloekte variant van de kapitein is vastgelegd in deze interessante foto van de cosplay.
Zie je het verschil met zijn niet-vervloekte variant?

3. Neem alles, geef niks terug

Op deze foto zien we onze kapitein een deal sluiten met een terugkerend personage in de verschillende films. Het gaat hier om Gibbs, een piraat die al heel lang aan Jack Sparrow zijn zijde staat. Hier bespreken ze een deal: ze jatten gewoon alles weg wat ze kunnen jatten. Uiteraard zullen ze, zoals echte piraten dat betamen, niks teruggeven!

2. Muiterij

Op deze foto zien we een combinaties van personages die we nooit eerder in de films voorbij zagen komen. Zo zien we Angelica uit On Stranger Tides samen met William Turner, een piraat die ontbreekt in het verhaal van deze film. Kapitein Jack Sparrow komt ook nog even om de hoek kijken, terwijl ze elkaar goed in de gaten houden.
Mocht je William Turner (vertolkt door Orlando Bloom) in eerdere films hebben gemist? In Salazar's Revenge keert hij weer terug om zijn rol als piraat te vervullen.

1. Nooit genoeg Sparrows

We sluiten deze lijst met toffe cosplay foto's af met een afbeelding waar niet één, niet twee, maar liefst drie Jack Sparrows op afgebeeld staan. Het moet je maar overkomen dat je op een cosplay-evenement komt en er vervolgens achter komt dat zo'n beetje iedereen verkleed is als die beruchte kapitein Jack Sparrow.
Het leuke is dat, alhoewel alle cosplays er net wat anders uitzien, ze alle drie redelijk in de buurt komen van hoe Johnny Depp uiteindelijk als Captain Jack Sparrow gekleed in de Pirates of the Caribbean films gaat.
Wat zijn volgens jou nog erg toffe Pirates of The Caribbean cosplay foto's?

Populair Nieuws