iOS 9 release - waarom we de software willen installeren

Article
donderdag, 17 september 2015 om 16:02
xgn google image
De komst van de iOS 9 release brengt een heleboel nieuwe opties met zich mee. Als je niet weet of het nou echt de moeite is om van iOS 8 naar iOS 9 te gaan, hebben we hier 5 redenen opgesteld waarom je met een gerust hart op updaten kan drukken.

Wifi Assist

Zodra je op je iPhone of iPad het wifi hebt ingeschakeld dan heeft het apparaat nog wel eens de neiging om over te schakelen naar netwerken die eigenlijk helemaal geen goede verbinding hebben. Dit doet het om data te synchroniseren of om op het internet te surfen.
In de iOS 9 update van Apple is daar verandering in gebracht met de nieuwe Wifi Assist optie. Met deze nieuwe functie kan je apparaat sneller automatisch overschakelen naar het 3G of 4G netwerk zodra wifi het weer eens begeeft.
Al eerder hebben we een vergelijkbaar concept gezien in Android apparaten waarbij je apps moest downloaden zoals BestSignal of Tasker, maar tot nu toe is het nog nooit helemaal goed uitgevoerd. Het lijkt erop dat onze telefoons denken dat een zogenaamd sterk signaal goed genoeg is om een goede connectie te hebben en dat ze de verbinding niet zullen verbreken totdat deze wegvalt.

iCloud Drive

Het leven van de vaste gebruikers van iCloud Drive wordt nu een stuk makkelijker. Apple heeft een standalone iCloud Drive app gecreëerd die het makkelijker voor zijn gebruikers moet maken om bij je iCloud Drive bestanden te komen. Hiermee zijn al je iCloud Drive bestanden bij elkaar gehaald en op één plek gezet.
iCloud Drive werd al in iOS 8 ingevoerd, maar er was nog geen aparte app om je bestanden op iPhone en iPad te beheren. Met de komst van iOS 9 is dat veranderd. Je kunt er bestanden mee beheren die op iCloud Drive staan: bladeren door mappen en bestanden, kopiëren en verplaatsen.
Je kan de app niet meteen gebruiken aangezien deze nog verstopt is in je instellingen. Om er gebruik van te maken moet je eerst aan je iOS 9 apparaat melden dat je het wilt zien. Schakel de optie ‘Op beginscherm’ in, vanaf dat moment wordt de iCloud Drive applicatie geïnstalleerd op je iPhone, iPad of iPod Touch en kun je hem openen. Vanuit de app kun je jouw bestanden en mappen in iCloud Drive beheren.

Nieuw zoekscherm

De Spotlight optie in iOS heeft tot nu toe nooit echt veel respect gekregen. Voor de komst van iOS 7 was het nog een optionele optie die je tevoorschijn toverde wanneer je het scherm naar rechts veegde.
Met iOS 9 heeft de zoek functie een grote verandering meegemaakt waarbij het nu suggesties van Siri integreert en ook de resultaten van andere apps meeneemt. Hierdoor weet Spotlight meer over jou als persoon en zal al met antwoorden voor je komen nog voordat je iets hebt ingetypt in de zoekbalk. Deze nieuwe update zorgt voor een veel rijkelijkere ervaring als het gaat om de resultaten.
In de vernieuwde functie zijn er 2 manieren waarop je kunt zoeken. De eerste is door het scherm naar beneden te vegen, dat je alleen gesuggereerde apps laat zien. Door het scherm naar rechts te vegen open je een potpourri van mogelijkheden als het gaat om de dingen die je wilt zien. Dit zijn in dit geval je favoriete contacten en je meest gebruikte apps.
Ook laat Spotlight je zien welke plekken er in de buurt zijn die misschien handig voor je zijn, waarbij je kunt denken aan restaurants en tankstations. Deze gesuggereerde plekken kunnen zeker handig zijn voor wanneer je weer eens verdwaald bent en geen zin hebt om eindeloos door een vreemde stad te dwalen.

3D Touch

Een van de grootste vernieuwingen die iOS 9 met zich mee neemt is de nieuwe 3D Touch functie, een compleet nieuwe manier om je iOS apparaat te bedienen. De functie is afgeleid van Force Touch die we kunnen vinden op de Apple Watch.
Met 3D Touch weet het Apple apparaat precies hoe hard jij op het scherm aan het drukken bent. Zoals de naam eigenlijk al zegt, kan deze nieuwe functie onderscheid maken tussen 3 drukniveaus. Je hebt geen druk, lichte druk en harde druk. Wanneer je geen druk uitoefent dan ben je in principe het scherm normaal aan het gebruiken zoals je gewend bent, dus op de 'ouderwetse' manier.
Door de komst van 3D Touch bij iOS 9 worden de apps op je homescherm ook veel interactiever. Wanneer je een icoon bijvoorbeeld hard indrukt, dan krijg je een drop down menu waarin je snelle acties kunt selecteren. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de camera app, waarbij je meteen een video kunt opnemen of een directe route naar huis in je kaarten app.

Makkelijker tussen apps wisselen

Een andere verandering die de komst van iOS 9 met zich meebrengt is een nieuwe functie die App Switcher wordt genoemd.
Bij iOS 8 zijn we gewend dat wanneer je twee keer de home knop indrukt je al je openstaande apps naast elkaar ziet staan, in een beweegbare lijst. Bij iOS 9 gaat het nu een stuk anders, want hier komen je apps als een waaier in je scherm te staan. Het heeft iets weg van een carrousel waar je doorheen bladert om de app te vinden die je nodig hebt.
Om openstaande apps af te sluiten kan je ze nog steeds omhoog geven, de digitale vergetelheid in. Nieuw is hier dat je nu ook meerdere apps tegelijkertijd kunt afsluiten, door meerdere vingers te gebruiken.

Populair Nieuws