Xbox Series X en S meest verkochte console ooit volgens Microsoft

News
dinsdag, 11 januari 2022 om 17:00
xbox series xf1637772091
Volgens Phil Spencer, de baas van Xbox, zijn de Xbox Series X en S de twee meest verkochte consoles die Microsoft ooit heeft uitgebracht. Dit zei hij in een interview met The New York Times.
Ondanks het chiptekort lijkt het goed te gaan met de verkoop van de Xbox Series X en S. Dit heeft Microsoft al eerder gezegd, maar Spencer gaat nu een stap verder en zegt dat beide consoles de twee meest verkochte Xbox consoles zijn die Microsoft tot nu toe heeft uitgebracht.

Waarom is er een tekort aan Xbox consoles?

Dat de consoles lastig te verkrijgen zijn wordt vaak gelinkt aan het wereldwijde chiptekort. Hierdoor zouden er een stuk minder consoles kunnen worden geproduceerd, maar volgens Spencer is dit niet het geval.
De echte reden dat de consoles zo moeilijk te krijgen zijn, zou volgens Spencer komen door de grote vraag die er is voor de consoles. Deze enorme vraag is ontstaan tijdens de pandemie, dus daarom wordt het daar vaak aan gelinkt, maar volgens Spencer dus onterecht. Door de pandemie zitten veel mensen thuis en willen ze dus snel een console kopen om zich te vermaken.
Er wordt wel gewerkt om meer consoles te produceren. Spencer zegt zelfs dat de voorraad van de Series X en S groter is dan welke voorraad ooit van een eerdere Xbox console. Mocht dit dus waar zijn, dan is de vraag echt het probleem en zal de voorraad van Xbox Series X en S consoles niet opeens groeien zodra het chiptekort is opgelost. Maar dat laatste kan volgens Intel ook nog erg lang gaan duren.