Viaplay F1-commentator reageert op sneer van Olav Mol

News
dinsdag, 26 april 2022 om 12:00
olav mol f1 2020f1650961150
Sinds dit seizoen kent Nederland twee nieuwe F1-commentatoren, in de vorm van Melroy Heemskerk en Nelson Valkenburg. Laatstgenoemde reageert nu op de kritiek die hij en zijn collega hebben gehad, onder andere van oudgediende Olav Mol.
Het is geen makkelijke taak om de schoenen te vullen van iemand die al dertig jaar de stem is van de Formule 1 in Nederland. En dat hebben Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk goed gemerkt. Al sinds de eerste Grand Prix van 2022 heeft het duo veel kritiek gekregen via social media. Het commentaarsduo van Viaplay zou teveel praten en tegelijkertijd niet genoeg passie tonen.
Het hielp ook niet mee dat bij de bekendmaking van het duo er een sneer kwam van Olav Mol, de commentator die al die tijd de stem is geweest van de Formule 1. Bij 538 zei Mol dat Valkenburg als commentator veel heeft gedaan bij Eurosport, ‘van zwemmen tot stijldansen aan toe’. Het was een sneer dat Valkenburg geen ervaring heeft met de Formule 1 en dat hij dus niet de juiste man voor de positie zou zijn.
In een interview met AD heeft Nelson Valkenburg nu gereageerd op de opmerking van Olav Mol.

F1-commentator ligt niet wakker van kritiek

Valkenburg ligt dan ook niet wakker van de kritiek. Volgens de F1-commentator van Viaplay heeft een minister het tegenwoordig veel zwaarder en snapt dat het allemaal hoort bij de wereld van vandaag. Het publiek van Viaplay reageerde afgelopen raceweekend in ieder geval al een stuk positiever op de nabeschouwing.

Populair Nieuws