The Last of Us showrunner haalt naam weg bij nieuwe game film

News
woensdag, 12 juli 2023 om 15:30
go1 63d4e747ae799f1675513297
Begin dit jaar bewees HBO voor eens en voor altijd dat je een goede film of serie kunt maken gebaseerd op een game. Dat wil alleen niet zeggen dat er nooit meer een slechte game-verfilming gaat verschijnen. De showrunner van The Last of Us lijkt bijvoorbeeld zijn handen niet te willen branden aan een andere game film die in de maak is.

Update - Craig Mazin is geen schrijver voor Borderlands

Craig Mazin heeft in een statement aan Variety laten weten dat hij geen schrijverscredit heeft voor de Borderlands-film. Co-schrijver, zoals Joe Crombie staat vermeld, is hij al helemaal niet. Mazin ontkent dat de naam Joe Crombie zijn pseudoniem is en als het inderdaad een pseudoniem is, weet Mazin ook niet wie het is.
Oorspronkelijk bericht:
Craig Mazin kreeg rond de release van The Last of Us op HBO veel lof als co-showrunner samen met Neil Druckmann. Maar dat betekent niet per se dat alles dat Mazin aanraakt in goud verandert. Hij trekt nu bijvoorbeeld zijn handen af van de aankomende Borderlands-film.
Mazin schreef al in 2015 een script voor een Borderlands-film, maar heeft het Writer’s Guild of America onlangs verzocht om zijn naam van het project af te halen en te vervangen door het pseudoniem Joe Crombie, zo ontdekte World of Reel. Wat daar precies de reden voor is, is niet bekend. Het is alleen meestal geen goed teken wanneer wie dan ook in Hollywood zijn naam ergens niet aan verbonden wil hebben.
Mazin is al een tijd weg bij het project en na hem hebben zeker zeven schrijvers het script herschreven, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat er nog veel over is van Mazin’s versie. Het verwijderen van zijn naam kan betekenen dat hij vreest dat de film slecht is. In dat geval is het begrijpelijk dat Mazin niet geassocieerd wil worden met de film, terwijl hij maar weinig met het eindproduct te maken heeft.

Wanneer verschijnt de Borderlands film?

Het is momenteel niet duidelijk wanneer de Borderlands-film gaat verschijnen. Het filmen is al afgerond, maar een releasedatum is nog niet vastgesteld. Vorig jaar zijn er hier en daar al beelden vertoond, maar post-productie loopt naar verluidt stroef.
Dit bericht is aangepast op 13 juli 2023.

Populair Nieuws