Tears of the Kingdom maakt absurde Zelda-cartoon mogelijk

News
maandag, 15 mei 2023 om 14:30
tears of the kingdom flyingf1683724796
Tears of the Kingdom geeft Link een aantal nieuwe vaardigheden die op interessante manieren kunnen worden toegepast. Spelers zijn dan ook druk bezig te ontdekken wat er allemaal mogelijk is in de game. Nu is ontdekt dat een vreemd moment uit de roemruchte Zelda-cartoon bijna exact nagemaakt kan worden.
Nintendo is voorzichtig aan bezig om films te maken. Na het succes van de Mario-film staan de Zelda-producers bijvoorbeeld open voor een Zelda-film. Maar eind jaren tachtig waren beide Nintendo-mascottes ook al als cartoon op tv te zien.
De Zelda-cartoon is een roemrucht stukje Zelda-geschiedenis geworden en fans refereren nog altijd aan bepaalde momenten. Zo is er een aflevering waarin Link een bom op de grond gooit, erop spring met zijn schild onder zijn voeten en wegvliegt. Het blijkt dat je met de Tears of the Kingdom-vaardigheid Fuse hetzelfde kunt doen.
Door een explosief aan je schild vast te maken en vervolgens de knoppen in te drukken om te gaan shield surfen, kun je hoog de lucht in worden gestuurd. Wanneer de bom de grond raakt ontploft hij, maar dat doet Link geen pijn. In plaats daarvan vliegt hij omhoog. Spelers kunnen dat eventueel gebruiken om hogerop te komen zonder te hoeven klimmen.

Explosieve lancering niet nieuw in Tears of the Kingdom

In Breath of the Wild was het ook al mogelijk om jezelf hoog en ver te lanceren met bommen. Er waren zelfs variaties op deze truc waarbij je schild betrokken was. Tears of the Kingdom maakt het dankzij Fuse alleen een stuk makkelijker, al lijkt het tot dusver nog niet de machtige speedrun-strategie die het in Breath of the Wild kon zijn als je er goed in was.