Steam heeft de meest verkochte en gespeelde games van 2023 onthuld

News
vrijdag, 29 december 2023 om 10:30
starfield header hdf1687513667
Ook Steam blikt deze week terug op het afgelopen jaar. Zo heeft de webshop nu onthuld wat de meest verkochte en gespeelde games op het platform waren in 2023.
Het afgelopen jaar is een goed jaar geweest op het gebied van games. Er waren dan ook veel kanshebbers als het aankomt op Game of the Year, maar ook daarnaast waren er toppers in vrijwel elk genre. Het was voor velen dan ook een moeilijke keuze welke games ze allemaal in huis haalden in 2023.
Steam heeft nu een inkijkje gegeven welke games het vaakst zijn gekozen als het aankomt op titels die het meest zijn verkocht, waar het meeste geld in is gestoken en welke het meest zijn gespeeld. Voor alle onderwerpen heeft Steam de games onderverdeeld in een Platinum Tier van 12 games, een Gold Tier van nog eens 12 games, een Silver Tier met 26 titels en tot slot een Bronze Tier met 50 games.
In de categorie van nieuwe games dit jaar die het meest zijn verkocht komen veel usual suspects voor. De Platinum Tier bestaat namelijk uit Hogwarts Legacy, Resident Evil 4, Street Fighter 6, Cities Skylines II, Baldur’s Gate 3, Remnant II, Star Wars Jedi Survivor, Sons of the Forest, FC 24, Starfield, Armored Core VI: Fires of Rubicon en Payday 3.

Veel omzet voor ‘gratis’ games

Niet al die games komen alleen voor in de lijst met titels die het meest zijn gespeeld in het afgelopen jaar (dat wordt gemeten aan de hand van peak concurrent players). Die lijst bestaat namelijk voor de helft uit free-to-play games, zoals Apex Legends, Lost Ark, Goose Goose Duck, Counter-Strike 2, DOTA 2 en PUGB.
Ondanks dat die games gratis zijn om te spelen, zorgen ze alsnog voor flink wat omzet. Op Goose Goose Duck na staan ze namelijk ook allemaal in de Platinum Tier als het gaat om de meeste omzet die geboekt is in 2023.